Până la 10% din pacienţii vindecaţi în Wuhan au testat din nou pozitiv după externare - STUDIU

  • Între 3% şi 10% dintre pacienţii declaraţi vindecaţi au fost ulterior testaţi din nou pozitiv, scrie South China Morning Post
  • Epidemiologii şi virusologii încearcă să afle dacă pacienţii pot dezvolta imunitate la virus după vindecare
  • Doctorii de la spitalul Tongji notează că nu există dovezi că ei ar putea transmite virusul
2755 afișări
Imaginea articolului Până la 10% din pacienţii vindecaţi în Wuhan au testat din nou pozitiv după externare - STUDIU

Până la 10% din pacienţii vindecaţi în Wuhan au testat din nou pozitiv după externare - STUDIU

Între 3% şi 10% dintre pacienţii vindecaţi de coronavirus în Wuhan au fost testaţi pozitiv şi după externare, notează un grup de cercetători chinezi, potrivit South China Morning Post. Epidemiologii încearcă să afle dacă pacienţii vindecaţi mai pot infecta ale persoane ori dacă anticorpii dezvoltaţi le oferă imunitate la virus.
 
Sursa citată mai notează că medicii de la spitalul Tongji, unde a fost internat primul pacient cu coronavirus, au declarat pentru televiziunea de stat chineză, CCTV, că nu există evidenţe conform cărora cei vindecaţi mai pot transmite virusul chiar dacă ei apar din nou pozitivi la testări.
 
Wang Wei, directorul spitalului Tongji, a declarat că niciunul dintre pacienţii externaţi nu a transmis boala unor membri ai familiei. Totuşi, el a declarat că toţi cei externaţi trebuie să rămână 14 zile în autoizolare.
 
China a externat circa 90% dintre pacienţii infectaţi cu coronavirus şi doar 4.300 se mai află în internare.
 
81.000 cazuri de COVID-19 şi 3.200 de morţi a înregistrat China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici