Pandemia şi animalele de companie. Românii au cheltui miliarde de lei pe hrana şi produsele micilor companioni

  • Românii au cheltuit anul trecut peste 3 miliarde de lei pe hrană şi alte produse pentru prietenii necuvântători.
  • Piaţa a crescut cu peste 23% în 2020 şi îşi menţine ritmul.
178 afișări
Imaginea articolului Pandemia şi animalele de companie. Românii au cheltui miliarde de lei pe hrana şi produsele micilor companioni

Pandemia şi animalele de companie. Românii au cheltui miliarde de lei pe hrana şi produsele micilor companioni

Timpul îndelungat petrecut la interior precum şi regulile de distanţare socială impuse de autorităţi i-au determinat pe oamenii din toată lumea, inclusiv România, să adopte sau să cumpere un animal de companie, fie el câine, pisică, hamster sau altă vietate, conform ZF.

Fie doar pentru că aveau nevoie de companie, fie că aveau nevoie de o scuză în plus pentru a ieşi din casă, oamenii au decis în 2020 mai mult ca niciodată să aibă un animal de companie, însă trendul exista deja într-o lume tot mai grăbită şi mai singură.

Piaţa de hrană pentru animale de companie şi de alte produse adiacente a sărit anul trecut pentru prima dată pragul de 3 miliarde de lei, după un galop de circa 23% în pandemie, un an atipic în care oamenii au stat tot mai mult acasă şi au decis în număr mare să aibă un prieten necuvântător.

Această piaţă se afla deja pe un trend ascendent de mai mulţi ani, trend ce se va menţine şi în 2021, când vânzările totale - hrană şi alte bunuri – ar urma să sară de 3,6 mld. lei.

Mai exact, în perioada 2015-2021 vân­zările de profil aproape se vor fi triplat.

Evoluţia bună vine şi în contextul în care în România moda animalelor de companie a apărut mai târziu, însă odată cu creşterea puterii de cumpărare şi cu călă­toriile către Vest, numărul persoanelor care cumpără sau adoptă un animal a crescut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici