Pandora Papers. „Iubita lui Putin”, avere de 100 de milioane de dolari

  • De la studentă la milionară cu conturi offshore.
  • Şi o fată, 18 ani, care seamănă cu preşedintele rus.
  • Cine este Svetlana Krivonogikh, care apare în hârtiile anchetei asupra comorilor ascunse.
8117 afișări
Imaginea articolului Pandora Papers. „Iubita lui Putin”, avere de 100 de milioane de dolari

O simplă studentă care şi-a plătit studiile datorită slujbei de chelneriţă a devenit brusc milionară, cu conturi offshore şi  u acţiuni la bănci importante. Iar fiica a seamănă misterios cu şeful statului.

Ori de câte ori ies ştiri despre active ascunse în diferitele paradisuri fiscale, lista beneficiarilor include întotdeauna nume ruseşti. Şi, foarte des, nume de persoane care sunt cumva legate de Vladimir Vladimirovici Putin. De fiecare dată, desigur, Kremlinul o neagă categoric. În unele cazuri, sunt vechi prieteni ai copilăriei, care au devenit accidental antreprenori foarte calificaţi şi foarte bogaţi.

Este şi cazul Svetlanei Krivonogikh, acum în vârstă de patruzeci şi şapte de ani şi mama unei fete de 18 ani, al cărei nume a apărut din nou în aşa-numitele Pandora Papers, lucrări secrete care duc la sute de personalităţi mondiale cu active ascunse. Svetlana ar fi proprietara unui apartament de 4 milioane de dolari din Monte Carlo, cumpărat în 2003, chiar după naşterea fiicei sale Elizaveta, cunoscută sub numele de Luisa.

Povestea acestei tinere şi frumoase fete din Sankt Petersburg a fost spusă anul trecut de ziarul online Proekt, care la scurt timp a fost închis. Svetlana l-ar fi cunoscut pe Putin când era viceprimar al oraşului din Marea Baltică şi era fericit căsătorit cu Lyudmila, care i-a dăruit două fiice şi apoi a divorţat de Vladimir.

Krivonogikh a fost studentă la economie şi, din nou conform ziarului rus, a avut o aventură cu Putin care a durat aproximativ zece ani. Anul trecut, Elizaveta a fost foarte activă pe reţelele de socializare, unde a postat fotografii cu excursii pe iaht, excursii în locaţii exotice. Proekt a avut ideea proastă (care a fost poate principala cauză a închiderii) de a cere un aviz unui criminalist expert specializat în recunoaşterea facială. Şi a stabilit că fata are o asemănare de 70,4% cu preşedintele rus. Ea însăşi, intervievată de revista GQ, a spus: „sunt mulţi oameni în Rusia care seamănă cu Vladimir Vladimirovici”.

Mama ei, Svetlana, este acum o femeie de afaceri de succes, proprietară, s-ar părea, a unei averi de 100 de milioane de dolari. Este partenera de afaceri ai unor cunoscuţi importanţi ai preşedintelui, are o participaţie la banca Rossiya, definită de criticii de la Kremlin drept banca lui Putin, deoarece este controlată de oligarhi foarte apropiaţi de preşedinte, iar Elizaveta este pe calea cea bună: studiază management în domeniul artei şi culturii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici