Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova, a anunţat, vineri, Biroul de Presă al Sfântului Scaun.

2489 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Giampiero Gloder

„Episcopii catolici din România salută cu bucurie decizia Sfântului Părinte şi îl însoţesc deja cu rugăciunea pe Noul Nunţiu pentru misiunea din ţara noastră. Nunţiul precedent, Mons. Miguel Maury Buendía şi-a încheiat misiunea în România în data de 13 aprilie 2023, când a fost numit Nunţiu Apostolic în Marea Britanie. Acesta, în timpul misiunii sale diplomatice în România, s-a îngrijit de numirea mai multor episcopi catolici şi a coordonat realizarea Vizitei Apostolice a Sfântului Părinte Papa Francisc în ţara noastră, desfăşurată în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Noul Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova, IPS Giampiero Gloder, este italian şi ultima misiune diplomatică este cea din Cuba unde a fost numit la data de 11 octombrie 2019. Experienţa sa diplomatică este legată mai ales de misiunile avute la Roma, atât ca Preşedinte al Academiei Pontificale Ecleziastice, dar şi mai înainte oficiile de la Vatican şi în Guatemala. Pe lângă limba maternă italiană, Arhiepiscopul Gloder vorbeşte franceză, engleză şi spaniolă”, informează Francisc Ungureanu, Secretar General al Conferinţei Episcopilor din România.

Nunţiul Apostolic este reprezentantul diplomatic permanent al Sfântului Scaun pe lângă un stat sau o organizaţie internaţională, adică şeful misiunii diplomatice.

Conform normelor Dreptului internaţional aprobate prin Convenţia de la Viena din 1961, Nunţiul apostolic are rangul de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, cu aceleaşi prerogative ca ale ambasadorilor oricărui alt stat. În România, Nunţiul apostolic este şi decanul corpului diplomatic.

Data sosirii noului Nunţiu Apostolic la Bucureşti nu a fost încă stabilită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici