Papa Francisc, cu ocazia slujbei de Florii: ”Să trecem de la admiraţie la uimire”

  • Papa Francisc a oficiat slujba de Florii în Bazilica Sfântul Petru, aproape goală.
  • „Trăim Săptămâna Mare pentru a doua oară în context pandemic. Anul trecut am fost mai şocaţi, anul acesta suntem mai încercaţi”, a spus Sfântul Părinte.
514 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, cu ocazia slujbei de Florii: ”Să trecem de la admiraţie la uimire”

Slujba de Florii marchează intrarea în Săptămâna Paştelui pentru credincioşii catolici.

În faţa lui Dumnezeu, atitudinea trebuie să fie aceea a „uimirii”, nu a „admiraţiei”, a spus Papa Francisc: „În cazul în care credinţa îşi pierde uimirea, devine surdă”.

„Cerem harul uimirii. Viaţa creştină, fără uimire, devine plictisitoare", a adăugat Papa.

Odată cu sărbătoarea Duminicii Floriilor, „am intrat în Săptămâna Mare. Pentru a doua oară o trăim în contextul pandemiei. Anul trecut am fost mai şocaţi, anul acesta suntem mai încercaţi”, a spus apoi Papa Francisc la Angelus, adăugând: „În această situaţie istorică şi socială, ce face Dumnezeu? Ia crucea, preia răul, mai ales cel spiritual, pentru că Cel Rău profită de crize pentru a semăna neîncredere şi disperare”.

Procesiunea credincioşilor cu ramuri de măslin a fost anulată, iar Piaţa Sfântul Petru este închisă, pentru a evita aglomeraţia în Duminica Floriilor, astfel că Papa Francisc a sărbătorit liturghia cu doar câţiva credincioşi prezenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici