Papa Francisc transmite condoleanţe României pentru tragedia din Clubul Colectiv

Papa Francisc i-a transmis condoleanţe preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru tragedia petrecută în Clubul Colectiv, soldată cu cel puţin 32 de morţi, Suveranul Pontif exprimând "apropierea spirituală" faţă de rudele victimelor şi faţă de întreaga naţiune română.

4251 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc transmite condoleanţe României pentru tragedia din Clubul Colectiv

Papa Francisc transmite condoleanţe României pentru tragedia din Clubul Colectiv (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Într-o telegramă trimisă de secretarul de Stat al Vaticanului, Pietro Parolin, preşedintelui României, Klaus Iohannis, Papa Francisc a exprimat "îndurerare profundă" pentru tinerii decedaţi în Clubul Colectiv.

"Papa Francisc a exprimat apropierea spirituală faţă de rudele victimelor, faţă de autorităţile guvernamentale şi faţă de întreaga naţiune română", informează Radio Vatican.

"Îi încredinţăm milei lui Dumnezeu pe cei decedaţi în aceste evenimente dramatice", se arată în telegrama trimisă de Vatican preşedintelui României.

Potrivit celui mai recent bilanţ, 32 de persoane au murit, iar alte peste 130 sunt spitalizate în urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Bucureştiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici