Parcare supraetajată de 1.300 de locuri pentru Naţional Arena

Naţional Arena va avea o parcare supraetajată cu o capacitate de 1.300 de locuri şi un teren de sport la ultimul nivel, construcţia fiind autorizată, marţi, de Primăria Sectorului 2.

744 afișări
Imaginea articolului Parcare supraetajată de 1.300 de locuri pentru Naţional Arena

Parcare supraetajată de 1.300 de locuri pentru Naţional Arena (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Construcţia va fi ridicată însă de Primăria Municipiului Bucureşti, ca parte a Complexului Sportiv Naţional Arena. Clădirea de trei etaje "va asigura locurile de parcare atât de necesare pentru fluxurile importante de vizitatori din timpul evenimentelor de masă de pe stadion", scriu reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 într-un comunicat de presă de marţi.

Totodată, parcarea va putea fi folosită de locuitorii cartierului Vatra Luminoasă, atunci când stadionul nu găzduieşte evenimente.

"Parterul şi etajele I, II şi III, fiecare în suprafaţă de 7616,85 metri pătraţi, sunt destinate parcărilor, spaţiilor de circulaţie şi lifturilor, iar terasa este destinată terenurilor de sport, vestiarelor şi biroului administrativ. Imobilul va fi construit conform standardelor actuale aprobate la nivelul Uniunii Europene şi nu va fi închis cu pereţi verticali, proiectantul optând pentru varianta de balustrade de protecţie cu un parapet de beton şi plasă metalică pentru buna circulaţie a aerului natural. Faţadele exterioare ale clădirii vor fi din aluminiu pe care se va planta vegetaţie de tip iederă perenă care se va încadra cu zonele verzi din perimetrul noului parcaj auto", se arată în comunicatul citat.

Terenul de sport de pe terasa clădirii va avea o suprafaţă de 10.800 de metri pătraţi. Va fi amenajat ca teren de fotbal dar va putea fi împărţit în patru zone mai mici, în care se vor putea organiza meciuri de minifotbal, handbal, baschet sau tenis.

"Pentru protecţia jucătorilor şi atenuarea zgomotelor produse de căderea mingilor, podelele vor fi acoperite de covoare din cauciuc granulat de diverse culori şi cu marcaje longitudinale care vor delimita terenurile de sport", se mai arată în documentul primăriei de sector.

Conform autorizaţiei de construcţie semnate marţi de primarul Sectorului 2, construcţia imobilului va dura doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici