Parchetul Militar a cerut Senatului acces la informaţii referitoare la Dosarul Revoluţiei

Biroul Permanent al Senatului a decis luni să permită unor persoane cu "certificatul necesar pentru a studia aceste documente" de la Parchetul Militar să analizeze raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, a declarat vicepreşedintele PSD al Senatului, Ioan Chelaru

709 afișări
Imaginea articolului Parchetul Militar a cerut Senatului acces la informaţii referitoare la Dosarul Revoluţiei

Parchetul Militar a cerut Senatului acces la informaţii referitoare la Dosarul Revoluţiei

"Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte a solicitat posibilitatea să îi fie puse la dispoziţie, spre consultare, raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989. Acest raport şi documentele respective sunt clasificate însă noi am fost de acord, mi s-a părut firesc, să punem la dispoziţie Parchetului Militar toate aceste documente. Trebuie însă să trimită persoane calificate, care au pregătirea şi certificatul necesare pentru a studia aceste documente", a precizat Chelaru după şedinţa BP.

Parchetul Militar a trimis o solicitare Senatului prin care cere să îi fie pus la dispoziţie raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, informaţii care sunt clasificate. Potrivit documentului trimis de Parchet, solicitarea are legătură cu soluţionarea Dosarului Revoluţiei.

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a declarat, miercuri, 24 august, după discuţii la Parchetul General, că procurorul general Augustin Lazăr le-a cerut să aibă încredere că se vor face cercetări în dosarul Revoluţiei, cinci procurori urmând să fie aduşi din ţară pentru ancheta reluată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 17 iunie, confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul Revoluţiei în urma cererii formulate de fostul prim procuror adjunct al Parchetului General, Bogdan Licu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici