Părinţii a două minore supuse la perversiuni sexuale de către tatăl lor, trimişi în judecată

Părinţii a două fete de 13 şi 17 ani, supuse la perversiuni sexuale de către tatăl lor, au fost trimişi în judecată, marţi, de Parchetul Tribunalului Vâlcea, bărbatul aflându-se în arestul Poliţiei Judeţene.

911 afișări
Imaginea articolului Părinţii a două minore supuse la perversiuni sexuale de către tatăl lor, trimişi în judecată

Părinţii a două minore supuse la perversiuni sexuale de către tatăl lor, trimişi în judecată (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit procurorilor, în perioada 2004-2010, bărbatul în vârstă de 53 ani a întreţinut relaţii sexuale orale cu cele două fiice, prin constrângere, fie prin oferirea de dulciuri sau bani, fie prin comportament violent.

"Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a bărbatului pentru viol, perversiune sexuală şi rele tratamente aplicate minorului, precum şi trimiterea în judecată în stare de libertate a mamei copiilor, pentru două infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului. Conform probatoriul administrat în cauză, bărbatul a întreţinut, în mod repetat, acte sexuale orale cu cele două fiice, în vârstă de 17 şi 13 ani, aflate în grija sa. De asemenea, a săvârşit acte de perversiune sexuală prin constrângerea acestora, fie prin oferirea de dulciuri şi bani, fie prin comportament violent, pentru a le determina să accepte actele de perversiune sexuală şi acte sexuale orale şi să păstreze tăcerea", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Conform sursei citate, mama celor două minore a avut un comportament agresiv verbal şi fizic faţă de acestea, nu le-a asigurat creşterea şi educaţia corespunzătoare.

"Prin acţiunile celor doi inculpaţi, a fost pusă în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a celor două minore", se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Mama fetiţelor va fi judecată în stare de libertate.

În 22 noiembrie, bărbatul a fost reţinut, iar o zi mai târziu Tribunalul Vâlcea a admis propunerea procurorului de arestare preventivă a acestuia.

El se află în preznet în arestul Poliţiei Judeţene Vâlcea.

Minorele au fost instituţionalizate într-un centru de ocrotire din Râmnicu Vâlcea, iar dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici