Părinţii bebeluşilor morţi sau răniţi în incendiul de la Giuleşti, chemaţi la audieri

Părinţii bebeluşilor morţi sau răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti au fost chemaţi, miercuri, pentru audieri de către procurori, care au citat şi alte persoane din cadrul unităţii medicale pentru a da detalii în legătură cu tragedia produsă în 16 august.

26 afișări
Imaginea articolului Părinţii bebeluşilor morţi sau răniţi în incendiul de la Giuleşti, chemaţi la audieri

Părinţii bebeluşilor morţi sau răniţi în incendiul de la Giuleşti, chemaţi la audieri (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

În urma incendiului, produs din cauza unui scurt circuit în Secţia de Terapie Intensivă prematuri, au decedat cinci bebeluşi, supravieţuind şase.

Din cei şase sunt două perechi de gemeni.

Astfel, cei nouă părinţi ai bebeluşilor au fost citaţi la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru formalităţi procedurale, respectiv dacă se constituie sau nu părţi civile în dosar şi, eventual, cu ce sume, au informat, miercuri, surse judiciare.

Totodată, şi alte persoane au fost convocate de Parchet pentru audieri.

În acest caz a fost arestată, marţi, asistenta Florentina Cîrstea de la maternitatea Giuleşti, de către Judecătoria sectorului 6, care a admis propunerea procurorilor.

Procurorii susţin în propunerea de arestare preventivă că asistenta Florentina Cîrstea şi-a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi a fost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

Din actele aflate la dosar, spune acuzarea, rezultă că, la momentul producerii incendiului, la salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi era de serviciu Florentina Cîrstea - asistent medical, care, conform menţiunilor din fişa postului, avea obligaţia supravegherii permanente a nou-născuţilor aflaţi în acel salon, susţin procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă înaintată instanţei.

"Astfel, la data de 16 august, la ora 18.24, Florentina Daniela Cîrstea a părăsit salonul de terapie intensivă nou-născuţi şi a intrat în salonul de cezariene, acolo unde se afla martora Daniela Mihăescu. Ulterior, inculpata a ieşit din salonul de cezariene şi a intrat în toaleta situată vizavi. După aproximativ un minut, a ieşit din toaletă şi a revenit în salonul de cezariene, mergând prin uşa comună în salonul de nou-născuţi, unde a discutat cu martora Clemenţa Florea (în acest interval de timp martora Daniela Mihăescu părăsise salonul de cezariene întrucât fusese chemată să asiste la o naştere prin cezariană la etajul 1). În timp ce inculpata discuta cu martora Clemenţa Florea, incendiul a fost constatat de către martora Maria Bulacu, medic rezident, care a sesizat sistemul cu număr unic de urgenţă 112. Ulterior, inculpata, alarmată de ţipetele care se auzeau, a ieşit şi ea pe hol prin uşa salonului de cezariene", se arată în documentul citat.

În 16 august, Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-a sesizat din oficiu în legătură cu producerea unui incendiu la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. dr. Panait Sîrbu", în urma căruia au decedat, în salonul de terapie intensivă nou-născuţi de la etajul doi, trei bebeluşi, iar alţi opt au fost transferaţi, având arsuri grave, la Spitalul Clinic de Urgenţă "Grigore Alexandrescu".

Apoi, în 17 şi 18 august au mai decedat doi nou-născuţi la Spitalul Clinic de Urgenţă "Grigore Alexandrescu".

Instanţa a arestat-o pe asistentă sub acuzaţia de ucidere din culptă şi vătămare corporală din culpă, fiind emis un mandat pentru 29 de zile.

Asistenta a formulat recurs, care se va judeca la Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici