Părinţii fostei iubite a lui Nichita spun că acesta făcuse o obsesie pentru ea, urmărind-o peste tot

Părinţii Adinei Samson, fosta iubită a primarului Gheorghe Nichita, susţin că au observat în mai multe rânduri, în jurul blocului unde locuiesc, maşini ale Poliţiei Locale şi că primarul făcuse o obsesie pentru tânără, urmărind-o pe aceasta inclusiv când s-a dus la spital să se interneze

1134 afișări
Imaginea articolului Părinţii fostei iubite a lui Nichita spun că acesta făcuse o obsesie pentru ea, urmărind-o peste tot

Gheorghe Nichita (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Tatăl Adinei Samson, fosta iubită a primarului din Iaşi, totodată şefa Serviciului pentru Managementul Calităţii din Primăria Iaşi, a declarat, marţi, presei că n-au fost de acord cu relaţia fiicei lor cu edilul ieşean, bărbatul povestind cum era urmărită tânăra de către Poliţia Locală, inclusiv când venea la apartamentul părinţilor din cartierul ieşean Nicolina, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu acum am înţeles ce căutau două maşini de la circulatie, undeva la un colţ al blocului, că-i cu sens unic. Ce urmăreau? Hoţi, şoferi care intră pe sens unic? Din 2013 era urmărită fiica noastră. El a făcut o obsesie", a declarat tatăl Adinei Samson.

Bărbatul mai spune că fiica lor a încercat să plece din primărie şi să se angajeze la o firmă, dar că Nichita ar fi făcut presiuni pentru a nu fi angajată.

“Ea a vrut să plece de anul trecut, din octombrie, la o societate, undeva, să-şi găsească ceva mai bun. A depus CV-ul, au chemat-o la interviu, are şi ea o facultate, are două masterate… Are 33 de ani, a făcut management şi comunicare, deci ştie meserie, nu-i venită aşa. A doua zi a dat telefon la firmă nemernicul ăsta şi i-a zis să n-o angajeze. Şi i-a zis şi ei: în Iaşi nu ai ce căuta, nu te angajează nimeni”, a declarat tatăl Adinei Samson.

El a mai spus că din cauza problemelor în relaţia cu Nichita fiica lor s-a îmbolnăvit.

“A îmbolnăvit-o nenorocitul ăsta, a îmbolnăvit-o psihic. M-am dus eu cu mâncare la ea la spital şi venise, acolo, chipurile o prietenă să o vadă. O urmărea primarul să vadă ce face şi în spital. Erau prietene puse de el, ca s-o tragă de limbă şi să-i spună lui exact unde se duce. E psihopat ăsta, e nebun, e bolnav mintal, asta e, n-ai ce să-i faci. Mă duceam de multe ori cu ea, cu taxiul, nu putea să meargă singură şi ei îi pierdeau urma şi trimiteau orice poliţist aici să o urmărească”, a declarat tatăl Adinei Samson.

Mama tinerei susţine că fata s-a îmbolnăvit din cauza stresului şi că Adina Samson îl va da în judecată pe Nichita.

“Adina îl dă în judecată, asta este. Ţi-ai bătut joc de familia mea şi eu să te las, pentru ce? Nu mai vorbesc de ea, aţi văzut-o cum arată? A fost la mari specialişti să se trateze. Luna trecută chiar eu i-am dat 40 de milioane de lei să îşi cumpere medicamente, medicamentele cele mai scumpe. A fost la profesori şi i-au zis, ce boală ai? Vomita, o durea capul. Într-un final, i-a spus un doctor: «Domnişoară pe bază de stres este!»” a declarat mama Adinei Samson.

Întrebaţi de ce nu au intervenit în relaţia fetei lor cu Nichita, părinţii au spus că şi-au dat seama târziu de drama prin care trece fiica lor.

"Am bănuit până la urmă. Şi i-am zis du-te la Parchet. Şi s-a dus la Parchet. Parchetul nu a făcut nimic. Primarul a jurat pe Biblie că nu îi mai face nimic. Dar problemele au continuat”, a declarat tatăl Adinei Samson.

Părinţii fetei mai spun că tânăra a fost chemată aproape zilnic în cabinetul primarului, chiar şi după ce fiica lor a rupt relaţia cu acesta.

Părinţii mai spun că tânăra deţine şi înregistrări din care rezultă că Nichita o ameninţă, înregistrări care, potrivit acestora, au fost depuse la dosarul aflat la DNA.

Procurorii DNA au dispus, vineri, începerea acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alături de el, au fost reţinuţi directorul general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (3 acte materiale) şi abuz în serviciu, şi Ştefan Avîrvarei, şef servicu în cadrul Poliţiei Locale, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Ulterior, Tribunalul Bucureşti a decis că Gheorghe Nichita va fi cercetat în libertate sub control judiciar, ca şi şeful Poliţiei Locale ieşene şi şeful de serviciu din instituţie reţinuţi joi seară de procurorii DNA. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Şefa unui serviciu din Primăria Iaşi, Adina Samson, în vârstă de 33 de ani, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta la DNA, după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească, susţineau jurse judiciare.

De altlfel, Adina Samson şi alţi doi şefi de servicii din cadrul Primăriei Iaşi, Dumitru Tomorug şi Eugen Chişcă, au fost ridicaţi, joi seară, de procurorii DNA şi duşi la Bucureşti, unde au fost audiaţi în acest dosar.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, s-a folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din Primărie, pentru a îşi urmări iubita şi a ameninţa un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici