Partenerii sociali şi Boc au reluat discuţiile pe Codul Muncii, principala temă contractele colective

Reprezentanţii sindicatelor şi ai unor patronate au reluat, vineri, la Guvern, discuţiile cu premierul Emil Boc în legătură cu modificările la Codul Muncii, cea mai importantă temă aflată în diversiune fiind păstrarea sau nu a contractelor colective de muncă la nivel naţional.

21 afișări
Imaginea articolului Partenerii sociali şi Boc au reluat discuţiile pe Codul Muncii, principala temă contractele colective

Partenerii sociali şi Boc au reluat discuţiile pe Codul Muncii, principala temă contractele colective (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

La ultima întâlnire pe tema modificărilor aduse Codului Muncii, premierul Emil Boc a susţinut desfiinţarea contractelor colective de muncă la nivel naţional. Liderul UGIR-1903, Cezar Corâci, a spus, în 2 februarie, că premierul nu susţine contractele colective la nivel naţional, dar că apreciază că ar trebui să existe cele la nivel de ramură.

Premierul Emil Boc a declarat la rândul său, într-o conferinţă de presă susţinută ulterior la Palatul Victoria, că au fost făcute "progrese substanţiale" în ultimele două întâlniri cu sindicatele, fiind acceptate un total de 27 propuneri ale acestora, dar că în discuţie mai sunt încă anumite teme, precum valabilitatea şi caracterul extins sau restrâns al contractelor colective de muncă.

El a arătat că asupra acestor teme nu există încă un consens nici în cadrul partenerilor sociali şi nici între Guvern şi partenerii sociali.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici