Pârtia de la Gura Humorului a fost inaugurată - VIDEO

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu, au fost primii schiori care au inaugurat, sâmbătă, pârtia de la Gura Humorului, din judeţul Suceava, construită printr-un proiect european.

234 afișări
Imaginea articolului Pârtia de la Gura Humorului a fost inaugurată - VIDEO

Pârtia de la Gura Humorului a fost inaugurată (Imagine: Mediafax Foto)

Cei doi au coborât împreună, Sebastian Vlădescu declarând că pârtia este foarte bună şi că a fost o coborâre frumoasă.

La inaugurarea pârtiei a participat şi ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, care i-a asigurat pe locuitorii din Gura Humorului că va sprijini în continuare proiectele de dezvoltare ale zonei.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat, cu acelaşi prilej, că Bucovina este de acum o zonă cu foarte multe posibilităţi de a practica sporturile de iarnă, arătând că sunt pârtii de schi la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Suceviţa şi Mălini. El a felicitat autorităţile locale pentru realizarea proiectului de la Gura Humorului.

Primarul staţiunii Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a arătat că finalizarea acestui proiect este "un vis european care se împlineşte la Gura Humorului".

La deschiderea pârtiei a fost prezent şi Ambasadorul Marii Britanii în România, Robin Barnett, care a spus că această investiţie este un semn foarte bun pentru viitorul Bucovinei şi este convins că va aduce foarte mulţi turişti români şi străini, inclusiv din Marea Britanie. El a avut un cuvânt scurt, arătând că este prea frig pentru un discurs lung.

Elena Udrea, Gheorghe Flutur şi Marius Ursaciuc s-au plimbat apoi cu telescaunul, acelaşi lucru făcându-l şi trei preoţi care au sfinţit pârtia cu aghiazmă, din telescaun, după care au coborât.

Video Stirileprotv.ro

Pe pârtie sunt prezentate diverse spectacole, atât de muzică, cât şi ale unor schiori profesionişti.

Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a spus că pârtia are grad de dificultate mediu-dificil şi că întregul proiect de reabilitare şi modernizare a zonei Ariniş din oraş, în valoare de 11 milioane de euro, a început în 2004, a primit finanţare în octombrie 2005, iar acum este inaugurat.

Pârtia este dotată cu cinci tunuri de zăpadă, o maşină de bătut zăpada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri, sistem electronic de bileterie şi instalaţie de iluminat.

Primarul a spus că pârtia a fost proiectată la nivel mediu, dar la omologare s-a constatat că este medie-dificilă, partea finală a pârtiei fiind şi cea mai spectaculoasă.

Pentru cei care doresc să înveţe să schieze, aceasta se poate face în partea superioară a pârtiei, a spus Ursaciuc, menţionând că a fost proiectată şi o a doua pârtie care să fie deservită de acelaşi telescaun.

Pârtia de schi are o lungime de 1.478 de metri şi o diferenţă de nivel de 283 de metri, cu o înclinare medie de 19,7 la sută, având o capacitate de primire optimă de 873 de schiori pe zi.

Proiectul de reabilitare şi modernizare a infrastructurii turistice din zona Ariniş mai cuprinde trei terenuri de sport, o piscină acoperită şi o piscină în aer liber, un bazin de înot pentru copii, reţele de utilităţi în parc şi un punct de informare turistică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici