Pârtiile din Sinaia şi Buşteni sunt practicabile în week-end

Pârtia de mare altitudine "Valea Dorului" din staţiunea Sinaia este practicabilă în acest week-end, fiind primul sfârşit de săptămână din actualul sezon în care aceasta este deschisă iubitorilor sporturilor de iarnă, ca şi pârtia Kalinderu din Buşteni.

46 afișări
Imaginea articolului Pârtiile din Sinaia şi Buşteni sunt practicabile în week-end

Pârtiile din Sinaia şi Buşteni sunt practicabile în week-end (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Potrivit datelor furnizate de salvamontiştii din Sinaia, pârtia "Valea Dorului", situată la altitudinea de 2.000 de metri, în Masivul Bucegi, este practicabilă la sfârşitul acestei săptămâni, condiţiile pentru schi şi snowboard fiind bune, iar stratul de zăpadă măsurând 30 de centimetri.

Conform sursei citate, pârtia "Valea Soarelui", care aparţine de asemenea domeniului schiabil al staţiunii Sinaia, va fi practicabilă în acest week-end. Este pentru prima dată în acest sezon când cele două pârtii sunt deschise turiştilor.

În ultimele două săptămâni, la Sinaia s-a putut schia doar pe pârtia "Drum de vară", care nu mai este, însă, practicabilă din cauza ploilor.

Temperaturile ridicate şi ploile au făcut ca şi în celelalte staţiuni montane din judeţul Prahova pârtiile să nu fie practicabile.

Totodată, în staţiunea Buşteni, pârtia "Kalinderu" oferă, în acest sfârşit de săptămână, condiţii "acceptabile" pentru schi, a declarat administratorul pârtiei, Ion Vasilescu. La Azuga este deschisă doar pârtia "Carp", care are o lungime de 400 de metri şi este destinată începătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici