Pasagerii unui autocar sosit din Spania, atacaţi de jucători de "alba-neagra"

Pasagerii unui autocar cu muncitori români care se întorceau din Spania au fost atacaţi la Arad, în noaptea de duminică spre luni, de un grup de practicanţi ai jocului "alba-neagra", ghidul autocarului fiind împuşcat în umăr cu un pistol cu gloanţe de cauciuc .

216 afișări
Imaginea articolului Pasagerii unui autocar sosit din Spania, atacaţi de jucători de "alba-neagra"

Imagini din arhiva Mediafax Foto

Poliţiştii arădeni spun că autocarul, care mergea la Bistriţa, a oprit în zona staţiei CFR Arad pentru alimentare, pasagerii fiind abordaţi imediat de un grup de practicanţi ai jocului "alba-neagra".

"Ghidul autocarului i-a avertizat pe pasageri să nu joace că vor pierde, cum au păţit mulţi alţi turişti, moment în care cei trei sau patru membri ai grupului s-au înfuriat şi i-au atacat pe pasageri. Unul din grup a scos un pistol cu gloanţe de cauciuc şi l-au rănit în umăr pe ghid, acesta fiind dus la spital pentru îngrijiri, de unde a plecat la cerere, fără să dorească să depună plângere împotriva agresorilor", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Camelia Tuduce.

În cursul nopţii, toţi pasagerii autocarului au fost audiaţi, iar poliţiştii încearcă acum să-i identifice pe agresori. Aceştia riscă însă doar o amendă contravenţională, pentru că împotriva lor nu s-a depus nicio plângere, iar arma folosită se vinde la liber, deţinătorul nefiind obligat să aibă un permis de port armă.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Judeţene Arad, în timpul audierilor unul dintre pasagari a declarat că agresorii i-au luat cu forţa 15.000 de euro, deşi nu a jucat "alba-neagra".

“Un pasager a fost deposedat de către una din pesoanele care organizau jocul de suma de 15.000 euro. S-a stabilit că este vorba de un grup format din cinci persoane care organizau jocul «alba-neagra» şi care, imediat după ce unul dintre aceştia a tras cu un pistol, au disparut de la faţa locului”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, membrii grupului sunt căutaţi, iar aceştia ar putea fi cercetaţi pentru tâlhărie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici