PAŞTE 2020. Când pică Paştele ortodox şi catolic anul viitor

Paştele ortodox şi cel catolic nu coincid nici în 2020. Ortodocşii vor sărbători Învierea Domnului pe 19 aprilie, în timp ce catolicii vor celebra evenimentul religios cu o săptămână mai devreme, pe 12 aprilie.

16803 afișări
Imaginea articolului PAŞTE 2020. Când pică Paştele ortodox şi catolic anul viitor

PAŞTE 2020. Când pică Pastele ortodox şi catolic anul viitor

Data la care se celebrează cea mai importantă sărbătoare creştină diferă de la an la an, conform unei convenţii stabilite la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în anul 325 d.Hr. Regula conform căreia se calculează ziua este urmatoarea: prima duminică, după prima lună plină, după echinocţiul de primăvară. Dacă luna plină este într-o duminică, atunci Paştele se sărbătoreşte chiar în acea zi.

Diferenţele dintre data la care se celebrează Paştele ortodox şi cel catolic sunt cauzate de calendarele diferite pe care le folosesc cele două comunităţi religioase. Astfel, în 2020, ortodocşii sărbătoresc Învierea pe 19 aprilie, iar catolicii pe 12 aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici