"Pastorul Cioabă se implică în grupul de lucru pentru romi"

Florin Cioabă, "pastor al Bisericii Evanghelice şi preşedinte al Centrului Creştin al Romilor", ca iniţiator al întâlnirii cu Adrian Cioroianu, a înmânat ministrului un plan de măsuri, pentru îmbunătăţirea situaţiei şi imaginii romilor.

5 afișări
Imaginea articolului "Pastorul Cioabă se implică în grupul de lucru pentru romi"

Pastorul Cioabă se implică în grupul de lucru pentru romi

Conform Purtătorul de cuvânt al MAE, Ilie Bănică, la întâlnirea care a avut loc la Sibiu, Cioabă şi-a declarat "disponibilitatea de a participa la configurarea unui program constructiv, girat de MAE, care să-şi propună îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor români de etnie romă din afara ţării, precum şi o conturare mai realistă a imaginii lor peste hotare şi în ţară".

"Ministrul Cioroianu a salutat ideea implicării pastorului Cioabă, cu experienţa şi cu mijloacele sale, în grupul de lucru alcătuit din unele ONG-uri şi organizaţii dedicate problematicii comunităţilor roma, grup care deja a avut, în septembrie, o primă întâlnire la sediul MAE", a spus Bănică, adăugând că implicarea "este cu atât mai firească cu cât, încă din luna august, pastorul Cioabă a adresat o primă scrisoare ministrului Cioroianu, cu sugestii pe probleme conexe".

Bănică a precizat că "Florin Cioabă a spus că ministrul Cioroianu nu poate fi acuzat de rasism, pentru că afirmaţia sa mult-comentată îi viza pe infractori, şi nu pe romi".

"Totodată, (Florin Cioabă, n.red.) a apreciat că ministrul a stabilit o premieră prin a-şi prezenta scuze celor eventual lezaţi de această afirmaţie. În context, ministrul Cioroianu a apreciat onestitatea altor organizaţii de romi care, marţi 13 noiembrie a.c., într-un mesaj comun, au subliniat acelaşi lucru", a explicat purtătorul de cuvânt.

Potrivit purtătorului de cuvânt, ministrul Cioroianu a adăugat că la proxima întâlnire a grupului de lucru este de dorit ca organizaţiile comunităţii rome participante să vină cu propuneri punctuale şi concrete.

"Un prim pas ar putea fi stabilirea unei «hărţi» a prezenţei etnicilor romi de origine română pe teritoriul Italiei. Consulatele României din aceste zone ar putea angaja, cu contract de colaborare, etnici romi stabiliţi legal în localităţile respective şi care să faciliteze comunicarea dintre cetăţenii români de etnie romă şi autorităţile consulare române", a a adăugat purtătorul de cuvânt, precizând că la întâlnire a participat şi Luminiţa Maria Cioabă, care i-a oferit ministrului câteva volume de versuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici