Patriarhia va organiza un parastas de 6 luni pentru victimele din Colectiv

Patriarhia Română a anunţat printr-un comunicat de presă că va organiza un parastas la şase luni de la tragedia din Clubul Colectiv, în urma căreia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane.

584 afișări
Imaginea articolului Patriarhia va organiza un parastas de 6 luni pentru victimele din Colectiv

Patriarhia va organiza un parastas de 6 luni pentru victimele din Colectiv (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, au fost oficiate mai multe slujbe de pomenire pentru victimele din Clubul Colectiv în bisericile parohiilor din care aceştia au făcut parte şi în cimitirele unde sunt înmormântaţi, potrivit Biroului de presă al Patriarhiei, citat de Patriarhia.ro.

”La împlinirea celor şase luni de la tragicul eveniment din Clubul Colectiv din Bucureşti în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de tineri, Patriarhia Română îşi exprimă încă o dată compasiunea faţă de familiile îndoliate şi se roagă pentru odihna sufletelor celor trecuţi la Domnul din cauza incendiului.”, se menţionează în comunicatul Patriarhiei Române.

Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, ora 12.00.

”Întrucât cele şase luni se împlinesc la 30 aprilie 2016, în Sâmbăta Mare, zi în care potrivit rânduielilor liturgice nu se oficiază slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, ora 12.00, prima zi în care se pot oficia astfel de slujbe după sărbătoarea Sfintelor Paşti.”, precizează respectivul comunicat.

La această ceremonie sunt aşteptaţi părinţii, rudele şi toţi cei apropiaţi victimelor de la Clubul Colectiv, menţionează Patriarhia Română. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici