Patriarhul Daniel ar putea avea un salariu de 7.997 lei

Patriarhul Daniel ar putea primi o indemnizaţie lunară de 7.997 lei de la stat, potrivit unui proiect de lege eleborat de Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), care modifică Legea nr.142/1999 privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului.

1 afișare
Imaginea articolului Patriarhul Daniel ar putea avea un salariu de 7.997 lei

Patriarhul Daniel ar putea avea un salariu de 7.997 lei

Prevederea apare în proiectul de lege, postat spre dezbatere pe site-ul Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC).

Printre prevederile care apar în proiectul de act normativ, MCC vizează şi salarizarea personalului din conducerea cultelor religioase asimilat celui încadrat pe funcţii de demnitate publică, care beneficiază de o indemnizaţii lunare de la stat.

Astfel, Patriarhul BOR ar putea beneficia de o indemnizaţie de 7.997 lei, cei nouă Arhiepiscopi Majori, Mitropoliţi ai BOR şi ai Bisericii Romano - Catolice - câte 7.366 lei, cei 16 Arhiepiscopi, Şefi de cult (Mitropolit, Episcop, Muftiu, Şef rabin, Preşedinte uniune, Preşedinte) - câte 6.932 lei, cei 34 de Episcopi, Episcopi-vicari patriarhali - câte 6.343 lei şi cei 25 de Episcopi-vicari, Episcopi coajutor, Episcop auxiliar, Arhiereu-vicar - 6.068 lei.

Potrivit secretarului de stat pentru Culte din cadrul MCC, Gigel Sorinel Ştirbu, funcţia de Patriarh al BOR este echivalentă cu cea de premier. "Noi nu am modificat Legea privind salarizarea clerului, în ceea ce priveşte indemnizaţiile personalului din conducerea cultelor religioase asimilat celui încadrat pe funcţii de demnitate publică. Funcţia de Patriarh al României este însă echivalentă cu funcţia de demnitate publică de prim-ministru", a declarat Gigel Sorinel Ştirbu, secretar de stat la Secretariatul de stat pentru Culte, din cadrul MCC.

Patriarhia Română a refuzat să comenteze valoarea indemnizaţiei pe care o primeşte în prezent Patriarhul României, precizând că singura instituţie abilitată să ofere astfel de informaţii este Ministerul Finanţelor.

În proiectul de Lege, MCC stabileşte indemnizaţii lunare şi pentru salarizarea personalului din conducerea celorlalte unităţi de cult, care nu sunt asimilate funcţiilor de deminitate publică. Acestea variază între 1.653 lei (indemnizaţia unui Vicepreşedinte uniune, Vicar administrativ patriarhal, Vicar general, Secretar general) şi 741 lei (indemnizaţia unui Stareţ).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici