Patriarhul Daniel îndeamnă participarea la slujbe după ridicarea restricţiilor: „Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom reîntâlni la slujbele Bisericii”

Patriarhul Daniel a spus, în timpul predicii de duminică, că deşi slujbele vor fi efectuate, în următoarea perioadă, în afara bisericilor, îi încurajează pe credincioşi să participe.

918 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Daniel îndeamnă participarea la slujbe după ridicarea restricţiilor: „Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom reîntâlni la slujbele Bisericii”

Patriarhul Daniel îndeamnă participarea la slujbe după ridicarea restricţiilor: „Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom reîntâlni la slujbele Bisericii”

Acest obicei, de a participa la slujbe, este important mai ales pentru că „foarte mulţi oameni suferă sufleteşte de anxietate, de spaimă”, şi slujbele sunt „o vindecare de singurătate, de nelinişte”, a declarat Patriarhul potrivit Basilica.ro

În această perioadă suferim şi de faptul că iubiţii noştri credincioşi nu pot participa direct, fizic, la slujbele din Biserică. Avem speranţa că nu peste mult timp ne vom putea reîntâlni la slujbele Bisericii, chiar dacă la început ele se vor săvârşi în afara lăcaşului de cult”, a spus Patriarhul Daniel la finalul slujbei.

Patriarhul Daniel a reiterat îndemnul la rugăciune, dialogul cu Dumnezeu fiind esenţial în depăşirea crizei sanitare actuale.
 
„În această perioadă de pandemie, când foarte mulţi oameni suferă sufleteşte de singurătate, de anxietate, de spaimă, de nesiguranţa zilei de mâine, de teamă de îmbolnăvire, de teama de moarte să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vină spre noi, spre sufletul nostru ca să ne ridice din suferinţă, din singurătate, din întristare şi să ne dăruiască bucuria pe care a dăruit-o omului de la Vitezda pe care L-a vindecat”.
 
Pe lângă rugăciune este necesar şi ajutorul pe care trebuie să îl oferim aproapelui nostru, a spus Patriarhul.
 
„Să ne ajute Bunul Dumnezeu să transforme această perioadă de însingurare şi nelinişte într-o perioadă de speranţă, într-o perioadă de comuniune mai intensă cu Dumnezeu prin rugăciune şi comuniune mai intensă cu semenii noştri prin fapte bune”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici