Patronatele ar putea avea o lege până la sfârşitul acestui an

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, joi, în timpul unei dezbateri cu oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud, răspunzând unei întrebări, că speră ca până la sfârşitul anului să fie promovată o lege a patronatelor.

13 afișări
Imaginea articolului Patronatele ar putea avea o lege până la sfârşitul acestui an

Ministrul Muncii, Marian Sârbu (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul a răspuns astfel unei întrebări a unui om de afaceri care a vrut să ştie când va fi promovată o lege a patronatelor şi motivul pentru care Ministerul Muncii nu intervine pentru a dialoga unitar cu oamenii de afaceri, şi nu cu confederaţiile.

Marian Sârbu şi-a manifestat speranţa ca până la sfârşitul anului să existe o lege a patronatului care "să coaguleze aria patronală”.

"Noi am putea să spunem că, începând de mâine, organizaţia patronală împreună cu care noi luăm decizii e una, numai că am încălca nişte principii cu rezonanţă internaţională, iar eu nu sunt de acord. E în mâna organizaţiilor patronale să se organizeze. Tot discutăm despre această problemă, dar când e vorba să stabilim criterii de reprezentativitate, tot timpul e câte o organizaţie care spune că nu e de acord, fiindcă vor fi mai puţini şefi. Îmi dau seama că problema este delicată. Eu sunt un militant pentru ca cei doi parteneri, patronate şi sindicate, să-şi găsească singuri formele de organizare pe care să le propună Guvernului”, a declarat Sârbu.

Preşedintele Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Bistriţa-Năsăud (IMM), Valer Sânmihăian, a declarat că dialogul între Guvern şi cele şapte confederaţii patronale nu are cum fi constructiv şi l-a rugat pe Marian Sârbu să intervină pentru stabilirea unei reprezentativităţi, precizând că organizaţiile din ţară sunt de acord cu acest lucru, singurii care se opun fiind cei din Capitală.

Ministrul Muncii a participat, joi, la Bistriţa, la o întrunire cu oamenii de afaceri din Bistriţa-Năsăud, în care s-a discutat şi despre noua lege a salarizării, Sârbu purtând un dialog cu cei din sală pe sistemul întrebări şi răspunsuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici