Patronul unei publicaţii din Dâmboviţa, acuzat că şantaja primari, a fost reţinut

Patronul şi redactorul şef al portalului de ştiri Dâmboviţa News, Bogdan Simion, acuzat că a şantajat mai mulţi primari din Dâmboviţa, cărora le-ar fi cerut să încheie contracte de publicitate cu site-ul său pentru a nu publica articole compromiţătoare despre ei, a fost reţinut.

1518 afișări
Imaginea articolului Patronul unei publicaţii din Dâmboviţa, acuzat că şantaja primari, a fost reţinut

Patronul unei publicaţii din Dâmboviţa, acuzat că şantaja primari, a fost reţinut (Imagine: Shutterstock)

În urma percheziţiilor efectuate miercuri de anchetatori la locuinţa şi reşedinţa lui Simion, au fost ridicate: un laptop, o minicameră de filmat, o unitate de calculator, un breloc şi contracte de publicitate cu primării şi societăţi comerciale.

Bogdan Simion va fi prezentat joi, la Judecătoria Pucioasa, cu propunere de arestare preventivă.

Simion a declarat, la momentul la care a fost ridicat de poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pentru audieri, că nu i s-a adus "nicio acuzaţie" de către anchetatori şi că nu este "nicio problemă".

"Nu mi s-a adus nicio acuzaţie, rămâneţi pe Dâmboviţa News şi veţi vedea, nu e nicio problemă", a declarat Bogdan Simion.

În urmă cu patru luni, primarul comunei dâmboviţene Şotânga, Constantin Stroe, declara, la o întâlnire a primarilor PSD, că Bogdan Simion şantajează foarte mulţi primari din judeţ şi că a început o campanie de denigrare împotriva edililor, el exemplificând cu primarii din Pietroşiţa, Aninoasa, Moroieni, Bilciureşti.

"Liga Aleşilor Locali PSD va sesiza organele statului. Recentele abordări ale site-ului Dâmboviţa News, gravele derapaje de la adevăr, decenţă şi lege trebuie să primească răspunsul corect. Un caz grav este cel al primarului din Pietroşiţa, la adresa căruia au fost scrise două articole care au atentat la viaţa personală şi la viaţa de famlie a acestuia. A sesizat şi el organele. Cel în cauză i-a cerut un contrat de publicitate, un contract de prestări servicii", declara, în februarie, Constantin Stroe, primarul comunei Şotânga şi preşedintele Ligii Aleşilor Locali PSD din judeţ.

Primarul comunei Moroieni, Mihai Moraru, a confirmat, miercuri, că a avut un incident cu patronul publicaţiei electronice Dâmboviţa News, care ar fi venit la el la începutul lunii ianuarie şi i-ar fi spus că "ar fi bine ca şi Primăria Moroieni să încheie un contract cu Dâmboviţa News, pentru a spune cuvinte frumoase despre localitatea Moroieni". "L-am ascultat, am luat contractul şi i-am spus că orice contract, chiar şi cu o publicaţie online, trebuie dezbătut de către Consiliul Local, prima şedinţă fiind la sfârşitul lunii ianuarie. În urma şedinţei, având la punctul «diverse» şi acest contract, domnii consilieri au spus că nu au încheiat niciun contract cu nicio publicaţie şi deci nici cu Dâmboviţa News nu vor încheia. La o săptămână după şedinţa aceasta (Bogdan Simion, nr.) s-a prezentat şi i-am spus că domnii consilieri nu au fost de accord cu aceast contract", a spus Moraru.

"Supărarea cea mare a domnului Bogdan Simion nu a fost pe Consiliul Local, ci pe mine. A zis că îmi dă termen zece zile să închei acest contract, spunându-mi: «altfel voi spune multe despre dumneata». După câteva zile am început să văd pe acel site o serie de articole care nu aveau justificare şi nici acoperire, cum a fost că mi-am pus termopane la casă folosind materialele de la căminul cultural, că am gaze acasă, dar nu am încă, am curent trifazic, dar tot aşa, spunând că toate aceste lucruri le-am făcut cu bani de la primărie, motiv pentru care l-am acţionat în instanţă", a mai declarat primarul comunei Moroieni, Mihai Moraru.

Simion a fost ridicat de anchetatori în urma a două percheziţii, una dintre acestea fiind făcută la locuinţa sa din comuna Vulcana-Pandele.

Mircea Bogdan Simion, patron al portalului de ştiri Dâmboviţa News, este şi consilier local PDL în comuna Vulcana-Pandele.

Potrivit Poliţiei Române, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, ar fi şantajat mai mulţi primari din Dâmboviţa cu publicarea unor articole compromiţătoare la adresa acestora, cerându-le să încheie contracte de publicitate cu publicaţia sa online de 200 - 500 de lei.

"Suspectul ar fi contactat mai mulţi primari din judeţul Dâmboviţa, cărora le-ar fi propus să încheie contracte de publicitate. Întrucât aceştia ar fi refuzat, suspectul ar fi publicat mai multe articole denigratoare, cu scopul de a-i determina să încheie respectivele contracte. Ulterior, pentru a evita publicarea altor astfel de articole, o parte dintre părţile vătămate ar fi fost de acord să încheie contractele de publicitate, astfel articolele denigratoare ar fi fost înlocuite cu unele pozitive", se precizează într-un comunicat de presă transmis miercuri de Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici