Patru angajaţi ai Primăriei Capitalei au primit locuinţe de la stat într-o şedinţă specială a CGMB

Patru angajaţi ai Primăriei Capitalei au primit, miercuri, locuinţe de la stat, odată cu 44 de "evacuaţi", printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) dată într-o şedinţă specială organizată ad-hoc şi convocată de preşedintele de şedinţă Călin Murg după cea ordinară.

814 afișări
Imaginea articolului Patru angajaţi ai Primăriei Capitalei au primit locuinţe de la stat într-o şedinţă specială a CGMB

Patru angajaţi ai Primăriei Capitalei au primit locuinţe de la stat într-o şedinţă specială a CGMB (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

În şedinţa ordinară de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), membrii forului ar fi trebuit să dezbată un proiect de hotărâre prin care se aproba "lista de repartizare a locuinţelor achiziţionate sau construite din fonduri proprii ale Primăriei Municipiului Bucureşti, propusă de Comisia de evaluare a situaţiilor deosebite în care se regăsesc cetăţenii Municipiului Bucureşti solicitanţi de locuinţe sociale". Acest proiect, aflat la punctul 11 pe ordinea de zi, nu a fost însă dezbătut, preşedintele Călin Murg declarând închisă şedinţa convocată pentru miercuri, la ora 13.00. După câteva secunde însă, Murg a dat citire unui "convocator" pentru o nouă şedinţă, programată, după o privire spre ceas, la ora 18.50 pentru ora 19.00, şi despre care pe site-ul instituţiei nu apare nicio informaţie.

Şedinţa stabilită ad-hoc avea pe ordinea de zi un singur punct: fostul punct 11 de pe programul şedinţei ordinare abia încheiate.

Murg i-a rugat pe consilierii municipali să semneze "şi condica, şi convocatorul", lucru care se mai întâmplase o dată în urmă cu aproximativ cinci ore, odată cu începerea şedinţei normale, după care i-a întrebat pe cei prezenţi dacă există amendamente faţă de lista de viitori beneficiari de locuinţe de la stat, 49 de persoane şi familii, dintre care cinci angajaţi ai PMB şi 44 de "evacuaţi".

Consilierul Victor Stan s-a ridicat şi a cerut excluderea din listă a ocupantei primei poziţii din lista cu "angajaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti", Anghel Person Ileana, pe motiv că aceasta ar fi "directoare în Primărie" şi ar avea o locuinţă în Ilfov.

"Doamna asta nu este o amărâtă. Este directoare în Primărie, are locuinţă în Ilfov, soţul dânsei lucrează la Direcţia Juridică la RADET, deci nu merită să primească locuinţă", şi-a argumentat Stan cererea.

Poziţia acestuia a fost rapid transformată într-un amendament adoptat în unanimitate de cei prezenţi în sală.

Grăbiţi să plece după mai mult de cinci ore de la începerea lucrărilor, consilierii generali au adoptat cu un număr covârşitor de voturi hotărârea prin care cei 44 de evacuaţi şi patru din cei cinci angajaţi ai PMB primesc case de la stat. O singură consilieră s-a abţinut, nu înainte de a-i arunca unui coleg din sală un reproş.

"Ce ne băgai sub nas?", l-a întrebat aceasta pe unul dintre colegii de consiliu aşezat în primele bănci de lângă prezidiu.

Imediat după vot, şedinţa s-a terminat, consilierii încă prezenţi retrăgându-se. La finalul şedinţei, Mariana Perşunaru, una dintre cele trei persoane care asigură secretariatul CGMB şi una dintre angajatele PMB care au primit, miercuri, locuinţă de la stat, le-a mulţumit emoţionată consilierilor care părăseau sala de şedinţă şi în special preşedintelui Murg.

Cei cinci angajaţi ai PMB care au cerut locuinţe de la stat sunt Ileana Anghel Person, Elena Boghină, Ana Gentimir, Gabriela Ghiţă şi Mariana Perşunaru.

În declaraţia de avere, Ileana Anghel Person, director executiv la Direcţia de Management de Proiecte şi Finanţări Externe a PMB, a trecut un teren într-o localitate din Ialomiţa şi o casă în construcţie, precum şi bijuterii şi tablouri în valoare de 25.000 de euro moştenite.

Elena Boghină este inginer şi, potrivit unor documente datând din perioada în care primar general era Adriean Videanu, ea ocupa funcţia de "şef secţie circulaţie, infrastructură municipală şi metropolitană". Aceasta nu figurează pe lista celor care şi-au depus declaraţii de avere.

Ana Gentimir figurează pe lista celor din PMB care şi-au depus declaraţie de avere, însă aceasta nu a putut fi accesată.

Ghiţă Gabriela este referent superior la PMB şi, conform declaraţiei de avere, nu are niciun bun, niciun credit şi niciun alt venit în afară de salariul de aproximativ 1.100 de lei lunar.

Mariana Perşunaru este şeful Serviciului de asistenţă tehnică şi juridică din PMB. Nici ea nu are nicio proprietate, venitul anual trecut în declaraţia de avere fiind de peste 38.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici