Patru bebeluşi arşi cu dezinfectant la maternitatea Giuleşti (Video)

Conducerea maternităţii spitalului Giuleşti a declanşat, luni, o anchetă în cazul unor bebeluşi care prezentau leziuni pe corp ce nu erau de natură infecţioasă, a declarat, luni, şeful de secţie la unitatea sanitară bucureşteană, Adrian Toma.

234 afișări
Imaginea articolului Patru bebeluşi arşi cu dezinfectant la maternitatea Giuleşti (Video)

Patru bebeluşi arşi cu dezinfectant la maternitatea Giuleşti

"Trebuie să vedem despre ce este vorba. Sigur nu este vorba despre o infecţie. Din primele date pare a fi vorba de unul, cel mult doi copii, care ar avea unele leziuni pe corp. Dar trebuie să luăm declaraţii tuturor celor implicaţi în îngrijirea micuţilor", a mai spus medicul Toma pentru MEDIAFAX.

Ulterior, acesta a declarat că este vorba despre patru bebeluşi de la secţia pentru copii născuţi prematur, care au fost arşi deoarece o asistentă a încurcat spirtul cu un alt dezinfectant, mai puternic. Ca urmare, pe pielea copiilor s-au format nişte cruste.

Incidentul s-a petrecut însă mai demult, a precizat medicul, deoarece numai unul dintre bebeluşi mai are, în prezent, acele cruste pe piele.

Spitalul va investiga circumstanţele producerii evenimentului şi va decide ce sancţiuni se impun.

Familia unui bebeluş: Copiii au fost şterşi cu dezinfectant de pardoseală

Familia unuia dintre cei patru bebeluşi arşi în cap la Maternitatea Giuleşti susţine că aceştia au fost şterşi cu dezinfectant de pardoseală în loc de spirt medicinal, şeful secţiei de neonatologie fiind însă de părere că a fost utilizat un dezinfectant pentru copii, dar prea puternic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici