Patru cetăţeni străini cărora le-a expirat dreptul de şedere în România, descoperiţi în Galaţi

Trei bărbaţi din Tunisia, Republica Moldova şi Maroc şi o femeie din Ucraina care au intrat legal în România, însă cărora le-a expirat dreptul de şedere au fost descoperiţi în Galaţi, în urma unor acţiuni ale poliţiştilor de la Serviciul pentru Imigrări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

245 afișări
Imaginea articolului Patru cetăţeni străini cărora le-a expirat dreptul de şedere în România, descoperiţi în Galaţi

Patru cetăţeni străini cărora le-a expirat dreptul de şedere în România, descoperiţi în Galaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări din judeţul Galaţi au organizat, în perioada 17 - 23 noiembrie, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini.

Potrivit inspectorului principal de poliţie Ciprian Şimu de la Serviciul pentru Imigrări Galaţi, în urma acestor acţiunii au fost depistate, cu şedere ilegală în România, patru persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, fiind vorba despre trei bărbaţi din Tunisia, Republica Moldova şi Maroc şi de o femeie din Ucraina.

În urma verificărilor s-a constatat că acestea au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestui drept.

Astfel, pe numele celor trei bărbaţi din Tunisia, Republica Moldova şi Maroc au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care aceştia sunt obligaţi să părăsească ţara în cel mult 15 zile, ei fiind şi amendaţi cu sume în valoare totală de 800 de lei.

Autorităţile au stabilit că femeia din Ucraina este soţia unui cetăţean român, astfel că a fost îndrumată către sediul Serviciului pentru Imigrări, în vederea reglementării dreptului de şedere în scop de reîntregire a familiei. Totodată, ea a fost fost sancţionată cu avertisment scris.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici