Patru contrabandişti de ţigări care au oferit 50.000 de euro unui poliţist de frontieră, arestaţi

Patru bărbaţi prinşi în flagrant după ce au introdus în ţară ţigări de contrabandă au fost arestaţi pentru 29 de zile de Judecătoria Iaşi, aceştia fiind acuzaţi că în luna mai au promis unui poliţist de frontieră 50.000 de euro pentru a interveni la colegi să nu îi controleze la graniţă.

485 afișări
Imaginea articolului Patru contrabandişti de ţigări care au oferit 50.000 de euro unui poliţist de frontieră, arestaţi

Patru contrabandişti de ţigări care au oferit 50.000 de euro unui poliţist de frontieră, arestaţi (Imagine: Shutterstock)

Aurel Rotaru şi Gheorghe Amărfoae sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi pentru cumpărare de influenţă, contrabandă calificată, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 ţigarete, respectiv complicitate la aceste infracţiuni, se arată într-un comunicat de presă de duminică al DNA.

Totodată, în acest caz sunt cercetaţi Bogdan Eduard Oşoianu şi Lilian Popan, pentru contrabandă calificată.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în luna mai, Aurel Rotaru, prin intermediul lui Gheorghe Amărfoae, i-a promis unui agent de poliţie de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi - Sectorul Bivolari (denunţător în cauză) suma de 50.000 de euro pentru ca lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari să nu-şi îndeplinească atribuţiunile de serviciu timp de trei luni.

"Banii au fost promişi pentru ca agentul respectiv să intervină pe lângă colegii săi şi să îi determine să le faciliteze inculpaţilor introducerea de ţigări în România din Republica Moldova prin alte locuri decât prin cele destinate controlului vamal prin neefectuarea controlului la frontieră şi al mijloacelor de transport", potrivit procurorilor.

Cei patru au fost prinşi în flagrant, sâmbătă, după ce au introdus fraudulos în România din Republica Moldova 37.440 de pachete cu ţigări.

Procurorii au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore şi au cerut instanţei arestarea lor preventivă pentru 29 de zile. Instanţa Judecătoriei Iaşi a admis, duminică, propunerea procurorilor şi a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele acestora.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici