Patru elevi, vinovaţi de distrugerile din Cimitirul Evreiesc

Patru elevi de gimnaziu au recunoscut anchetatorilor că au distrus monumentele funerare din Cimitirul Evreiesc din Bucureşti, unde au intrat pentru a face un film care s-ar fi intitulat "Povestiri din cartier", la distrugeri fiind martori alţi 18 elevi.

269 afișări
Imaginea articolului Patru elevi, vinovaţi de distrugerile din Cimitirul Evreiesc

Patru elevi, vinovaţi de distrugerile din Cimitirul Evreiesc

Purtătorul de cuvânt a mai explicat că, în cursul zilei de miercuri, au fost audiaţi, la sediile Poliţei Capitalei şi a Sectorului 4 Poliţie, în prezenţa părinţilor, opt elevi. De asemenea, la sediul unităţii de învăţământ au fost intervievaţi, în prezenţa reprezentanţilor unităţii de învăţământ, alţi 16 de elevi.

Anchetatorii au stabilit, până în prezent, că la 22 octombrie, în intervalul orar 10.00 - 12.00, mai mulţi elevi au pătruns în interiorul Cimitirului Evreiesc printr-o zonă în care gardul este deteriorat.

Ciocan a precizat că 18 dintre aceşti elevi au afirmat că, deşi au intrat în cimitir împreună cu ceilalţi colegi, nu au participat la actele de distrugere dar au văzut cum alţi colegi au procedat la dărâmarea monumentelor funerare.

''Până în prezent, au fost stabiliţi ca autori şi au recunoscut actele de distrugere un număr de patru elevi, gradul de participaţie al acestora fiind însă diferit. Tot în cursul zilei de azi (n.r.-miercuri) au fost efectuate reconstituiri'', a spus Ciocan.

Mai mult, constarea tehnico-ştiinţifică dactiloscopică efectuată de specialişti criminalişti a confirmat că cele două urme digito-palmare ridicate la faţa locului aparţin unuia dintre elevii audiaţi.

Potrivit comisarului şef Mihai Pitulescu, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, "se ştia la nivelul şcolii că ei au produs această ditrugere", elevii mergând frecvent în cimitir. "Şcoala comunica printr-o spărtură de gard cu cimitirul şi se intra frevcent în cimitir, elevii mergând acolo şi în pauze", a spus Pitulescu.

El a mai adăugat că cercetările în acest caz sunt continuate, urmând a fi audiaţi şi alţi elevi ai şcolii respective care ar fi fost în cimitir şi ar fi asistat la distrugerea monumentelor funerare.

Consiliul profesoral al Şcolii 134 va stabili gradul de vinovăţie al elevilor

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici