Patru pârtii din Sinaia, închise din cauza riscului crescut de avalanşe

Patru pârtii care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia au fost închise, începând de vineri, din cauza riscului major de avalanşe.

61 afișări
Imaginea articolului Patru pârtii din Sinaia, închise din cauza riscului crescut de avalanşe

Patru pârtii din Sinaia, închise din cauza riscului crescut de avalanşe (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Primăria Sinaia a anunţat că din cauza riscului major de producere a avalanşelor, risc cotat cu 5 pe o scară de la 1 la 5, administraţia locală a decis să închidă, începând de vineri, pârtiile Carp, Papagal, Drum de Vară şi Ţârle. Turiştii sunt avertizaţi în privinţa riscului de avalanşe prin intermediul unor panouri amplasate la staţiile instalaţiilor de transport pe cablu.

În zona Valea Dorului, situată la altitudinea de 2000 de metri, se poate schia pe pârtiile Valea Dorului 1, Valea Dorului 2, Valea Soarelui şi Variantă.

Administraţia locală a oraşului Sinaia face apel către turiştii care urcă pe munte să fie echipaţi corespunzător şi să anunţe din timp serviciul Salvamont în situaţia în care au nevoie de ajutorul salvatorilor montani.

În ultima săptămână, salvamontiştii din Sinaia au intervenit în două cazuri în care turişti au fost surprinşi de avalanşe.

Marţi, cinci schiori au fost surprinşi de o avalanşă în timp ce coborau pe o pârtie neomologată de la Cota 2000 spre Cota 1400, doi dintre ei salvându-se, iar ceilalţi trei fiind recuperaţi teferi de către salvamontişti.

Săptămâna trecută, sâmbătă, o femeie şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprinsă de avalanşă în timp ce urca împreună cu fiul şi soţul ei către o stână din Munţii Baiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici