Video Patru persoane arestate pentru înşelăciune, prejudicii de peste 650.000 de lei şi 770.000 de euro

Patru persoane au fost arestate preventiv de judecătorii constănţeni pentru înşelarea reprezentanţilor mai mult firme cărora le-ar fi prezentat file CEC fără acoperire pentru plata mai multor mărfuri, creând astfel prejudicii de peste 650.000 de lei şi 770.000 de euro.

65 afișări

În cadrul programului "Antifraudă", ofiţerii constănţeni ai Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat patru percheziţii, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Sibiu şi Constanţa, la domiciliile a trei persoane, informează Poliţia Română.

Din cercetările efectuate poliţiştii au stabilit că Emil T. (de 35 de ani, din localitatea 23 August, judeţul Constanţa), în perioada mai - august 2009, utilizând identităţi fictive şi declinându-şi în mod mincinos calitatea de reprezentant a două societăţi, a indus în eroare reprezentanţii a 12 societăţi comerciale de la care a achiziţionat mărfuri pentru a căror plată au fost emise file CEC refuzate de instituţiile bancare pe motivul lipsei de disponibil din conturile bancare. Prejudiciul total cauzat este de de 466.377 lei.

De asemenea, anchetatorii au stabilit că Ioan H. Ioan (de 35 de ani, din localitatea Şura Mare, judeţul Sibiu), în perioada mai - iulie 2009, a indus în eroare, prin aceeaşi modalitate, reprezentanţii a şase firme, creând un prejudiciu de 198.845 lei.

La rândul său, Constantin D. (de 21 de ani, din Bucureşti) este acuzat că, în iulie 2009, a ajutat două persoane să inducă în eroare pe reprezentanţii unei societăţi cu ocazia încheierii a 12 contracte de novaţie cu schimbare de utilizator în baza cărora au fost preluate în sistem de leasing 12 autocamioane, marca IVECO, în valoare de 778.00 Euro, de care ulterior aceştia au dispus fără drept.

Cei trei au fost reţinuţi, miercuri, iar în ziua următoare au fost arestaţi preventiv de judecătorii Tribunalului Constanţa sub acuzaţia de înşelăciune şi complicitate la această infracţiune, informează Poliţia Română. O altă persoană a fost arestată în lipsă pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici