Patru poliţişti, reţinuţi pentru luare de mită.Cereau 100, 200 sau 300 de euro în mai multe situaţii

Patru poliţişti din Chitila au fost reţinuţi pentru corupţie. Luau mită 100, 200 sau 300 de euro de la şoferi pentru a nu-i amenda. În acelaşi caz sunt cercetaţi şi doi poliţişti locali din Chiajna.

746 afișări
Imaginea articolului Patru poliţişti, reţinuţi pentru luare de mită.Cereau 100, 200 sau 300 de euro în mai multe situaţii

Patru poliţişti, reţinuţi pentru luare de mită.Cereau 100, 200 sau 300 de euro în mai multe situaţii

Direcţia Generală Anticorupţie Bucureşti şi Ilfov a făcut joi şase percheziţii domiciliare, din care două la sediile unor instituţii publice din IPJ Ilfov, respectiv la sediul Poliţiei Chitila şi la Poliţia Chiajna, într-o cauză de corupţie de către patru agenţi de poliţie şi doi poliţişti locali din Chiajna.

Conform DGA, în perioada 2020–2021, patru poliţisti din Chitila şi doi poliţişti locali din Chiajna au fost implicaţi în săvârşirea mai multor infracţiuni pentru care, la data de 28.07.2022, a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru patru dintre aceştia pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită.

În sarcina poliţiştilor s-a reţinut faptul că au primit sume de bani cu titlu de mită pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale unor persoane fizice cu ocazia opririi acestora în trafic, ca urmare a săvârşirii unor abateri la regimul rutier, respectiv neacordare de prioritate şi depăşirea limitei de viteză pe drumurile publice.

Conform unor surse din anchetă, poliţiştii au cerut 100, 200 sau 300 de euro în mai multe situaţii.

Cei patru poliţişti au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, în continuare se fac cercetări faţă de cei doi poliţişti locali, în stare de libertate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici