Patru proiectile neexplodate, găsite pe un islaz din localitatea Vadu

Patru proiectile rămase neexplodate şi mai multe cartuşe din timpul conflictelor militare au fost ridicate, marţi, de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa, în timpul unor misiuni de asanare în localităţile Vadu şi Agigea.

99 afișări
Imaginea articolului Patru proiectile neexplodate, găsite pe un islaz din localitatea Vadu

Constanţa: Patru proiectile neexplodate, găsite pe un islaz din localitatea Vadu (Foto: Catalina Filip / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", un sătean din comuna Vadu a găsit, pe un islaz, patru elementele de muniţie şi a alertat autorităţile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La faţa locului, s-au deplasat membrii echipei pirotehnice a ISU "Dobrogea", care au identificat şi ridicat cele patru proiectile de artilerie, calibru 45 milimetri, rămase neexplodate de pe timpul conflictelor militare de la mijlocul secolului 20.

Tot marţi, echipajul pirotehnic al ISU Constanţa a fost solicitat să intervină şi în localitatea Agigea, unde un bărbat descoperise câteva elemente de muniţie în timpul unor lucrări agricole. Echipajul pirotehnic a identificat 84 de cartuşe de infanterie calibru 5,6 milimetri şi şase tuburi de cartuş calibru 5,6 milimetri.

Toată muniţia găsită a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă.

În scopul preîntâmpinării unor incidente, reprezentanţii ISU Constanţa atrag atenţia cetăţenilor că, în momentul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodată, aceştia trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără să le mişte din locul unde au fost găsite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici