Patrule de Poliţie prin zona Lunca Paşcani pentru paza locuinţelor

Echipe ale Poliţiei patrulează prin zona Lunca Paşcani, pentru a preîntâmpina eventuale furturi din locuinţele din care oamenii au fost evacuaţi, cei care nu-şi pot justifica prezenţa în zonă fiind conduşi la secţiile de Poliţie.

74 afișări
Imaginea articolului Patrule de Poliţie prin zona Lunca Paşcani pentru paza locuinţelor

Patrule de Poliţie prin zona Lunca Paşcani pentru paza locuinţelor (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt organizate mai multe filtre de jandarmi pentru a-i împiedica pe localnici să intre în zona de pericol. De asemenea, cine este prins pe străzi este legitimat şi îndrumat spre punctele special amenajate pentru cetăţenii evacuaţi, iar cei care nu îşi pot justifica prezenţa în zonă sunt duşi direct la poliţie", a declarat presei Dorin Nechifor, directorul Oficiului Prefectural Paşcani.

Potrivit lui Nechifor, prin aceste măsuri, autorităţile încearcă să preîntâmpine furturile din locuinţe, în lipsa proprietarilor.

"În această seară (duminică seară - n.r.) în niciun caz nu va fi ridicată starea de aletă. Cel mai probabil luni cetăţenii se vor putea întoarce la casele lor", a mai spus pentru Dorin Nechifor.

Aproximativ 3.500 de persoane din Lunca Paşcani au fost evacuate duminică, existând temeri că viitura de pe Siret ar putea afecta această zonă. Mulţi oameni au refuzat să părăsească locuinţele, de frica unor eventuale furturi.

Autorităţile se tem că o a doua viitură pe râul Siret ar putea lovi municipiul Paşcani în cursul nopţii de duminică, după ce prima viitură a trecut fără a produce pagube, digul ridicat din saci cu nisip făcând faţă apelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici