Patrule mixte de poliţişti români şi maghiari în Euroregiunea Bihor – Hajdu - Bihar, peste vară

Patrule mixte de poliţişti români şi maghiari se află începând de marţi la dispoziţia cetăţenilor din Euroregiunea Bihor – Hajdu – Bihar, pentru a preveni problemele ce pot fi întâmpinate de turiştii din România şi Ungaria. Acţiunea are loc până în 21 august.

156 afișări
Imaginea articolului Patrule mixte de poliţişti români şi maghiari în Euroregiunea Bihor – Hajdu - Bihar, peste vară

Patrule mixte de poliţişti români şi maghiari în Euroregiunea Bihor – Hajdu - Bihar, peste vară

Reprezentanţii IPJ Bihor au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, în total, opt poliţişti români şi maghiari vor face parte din această acţiune care se va derula până în 21 august.

”Patrulele mixte formate din poliţişti bihoreni şi poliţişti maghiari se află, începând de marţi, la dispoziţia cetăţenilor în zonele turistice ale Euroregiunii Bihor - Hajdu – Bihar: Hajdúszoboszló / Platoul Padiş –Glăvoi. IPJ Bihor şi Căpitănia de Poliţie a judeţului Hajdu – Bihar (Ungaria) formează câte două patrule mixte româno – maghiare, care vor activa în zonele turistice ale judeţului Bihor, în perioada 24 iulie - 21 august, iar în acelaşi timp, alţi doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei bihorene vor fi prezenţi în staţiunea Hajdúszoboszló din judeţul Hajdu – Bihar (Ungaria) pentru a forma acelaşi tip de patrule. În total este vorba de opt poliţişti, patru români şi patru maghiari, care vor acoperi această perioadă. Schimbul poliţiştilor din patrulele mixte a avut loc în Punctul de Trecere a Frontierei Borş/ Artand”, au spus sursele citate.

Patrulele mixte au la bază protocolul de colaborare în vederea realizării misiunilor de patrulare comune, semnat de către inspectorii şefi ai celor două instituţii, comisar şef de poliţie Alin Haniş şi general de poliţie Gyurosovics Jozsef, în 13 iulie 2017, la Punctul de Trecere al Frontierei Borş/Artand.

”Protocolul este încheiat pe durată nedeterminată şi reprezintă o încununare a rezultatelor deosebite obţinute în cei zece ani de funcţionare anterioară a acestor patrule mixte estivale româno-ungare. Acţiunea din acest an este menită să prevină victimizarea turiştilor români şi maghiari, vizând, totodată, compatibilizarea modului de acţiune a poliţiştilor din cele două judeţe învecinate”, au mai spus sursele citate.

Patrulele comune româno – ungare vor acţiona, în judeţul Bihor, în zona turistică montană - în Parcul Natural Apuseni, zona carstică Padiş şi Valea Boga, puncte de atracţie importante pentru turiştii maghiari. Totodată, în aceeaşi perioadă, poliţiştii bihoreni vor acţiona în patrule mixte alături de colegii maghiari în staţiunea turistică şi ştrandul Hajdúszoboszló - Ungaria, unul dintre cele mai mari ştranduri în aer liber din estul Europei, cu un mare aflux de turişti români în sezonul estival.

”Poliţiştii bihoreni îi vor integra în activitatea zilnică pe partenerii maghiari, prezentându-le modul de lucru al Poliţiei Române şi oferind lămuriri suplimentare profesionale, utilizând pentru comunicare limba maghiară, cunoscută de poliţiştii bihoreni selectaţi”, au subliniat reprezentanţii IPJ Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici