PC a depus sesizări privind legalitatea licitaţiei pentru reţeaua de fibră optică a Capitalei

Consilierii PC au depus, marţi, la Ministerul Finanţelor şi la Autoritatea pentru reglementarea şi monitorizarea achiziţiilor publice, sesizări în legătură cu primarul general Adriean Videanu privind legalitatea organizării licitaţiei pentru reţeaua de fibră optică a Capitalei - NETCITY.

1 afișare
Imaginea articolului PC a depus sesizări privind legalitatea licitaţiei pentru reţeaua de fibră optică a Capitalei

PC a depus sesizări privind legalitatea licitaţiei pentru reţeaua de fibră optică a Capitalei

Consilierul PC Octavian Petrovici susţine că Adriean Videanu nu a respectat principiile de tratament egal şi nediscriminatoriu pentru orice operator economic care doreşte să participe la o licitaţie deschisă, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 34/2006.

Astfel, Petrovici a explicat că, potrivit procedurii organizării licitaţiei în acest caz, anunţată de Primăria Capitalei, este interzisă participarea la licitaţie a oricărui furnizor de servicii de telecomunicaţii, naţional sau internaţional, ceea ce contravine prevederilor legilor în domeniu privind participarea oricărui operator economic la o licitaţie deschisă.

Petrovici a mai spus că anunţul privind această licitaţie, făcut în Jurnalul oficial al UE, este altul decât cel făcut pe plan naţional.

El a arătat că PC solicită anularea acestei licitaţii care are loc marţi şi reorganizarea şi reluarea formalităţilor licitaţiei conform legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici