PDL Bucureşti: Oprescu să rezolve problema căpuşelor până când aceasta nu se transformă în isterie

PDL Bucureşti i-a cerut, joi, primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să ia atitudine şi să dispună rezolvarea problemei căpuşelor, democrat-liberalii susţinând că aceasta ameninţă să se transforme în isterie.

1151 afișări
Imaginea articolului PDL Bucureşti: Oprescu să rezolve problema căpuşelor până când aceasta nu se transformă în isterie

PDL Bucureşti: Oprescu să rezolve problema căpuşelor până când aceasta nu se transformă în isterie (Imagine: Shutterstock)

"Deşi există din ce în ce mai multe informaţii referitoare la înmulţirea numărului de căpuşe din Bucureşti şi a pericolului pentru sănătatea locuitorilor, Primarul General al Capitalei nu face nimic pentru evitarea producerii de tragedii umane. În răspunsul oferit presei după ce a fost semnalată problema căpuşelor, instituţia condusă de Sorin Oprescu neagă, în stilul deja caracteristic, existenţa problemei", precizează PDL Bucureşti.

Potrivit democrat-liberalilor, Sorin Oprescu dovedeşte că este "primarul care l-a luat pe «Nu» în braţe".

"Chiar dacă este evident din numărul semnalărilor din presă că există o problemă reală, prezentându-se numeroase cazuri de muşcături de căpuşe care au transmis boala Lyme la om, în inconştienţa sa, deşi este doctor, Primarul General neagă existenţa problemei. Asta chiar şi în condiţiile în care Adrian Streinu Cercel, managerul general al Institutului de boli infecţioase Matei Balş, a declarat că există cel puţin 10 cazuri semnalate în fiecare zi la nivelul Capitalei", se arată in comunicatul citat.

PDL Bucureşti arată că problema căpuşelor este direct legată de problema maidanezilor, ei fiind principalii purtători ai acestor insecte.

"Directorul firmei care se ocupă de dezinsecţie şi igienizare în Bucureşti, domnul Andrei Leca, a şi declarat săptămâna trecută că problema nu poate fi rezolvată în totalitate atât timp cât nu se rezolvă situaţia câinilor fără stăpân. Şi, aşa cum se prezintă lucrurile în acest moment, pericolul se păstrează în continuare", spun democrat-liberalii.

PDL Bucureşti îi cere lui Sorin Oprescu, şi în calitatea sa de Primar General, dar şi în calitatea sa de doctor care a jurat să-i vindece pe bolnavi, să ia atitudine şi să dispună rezolvarea acestei probleme care ameninţă să se transforme în isterie.

"Să arate măcar în ultimul ceas al mandatului său de primar că este interesat de ceea ce se întâmplă", mai precizează PDL Bucureşti în comunicatul de presă, adăugând că Sorin Oprescu s-a dovedit la fel de iresponsabil şi în cazul maidanezilor, atunci când afirma că în Bucureşti sunt doar 12.000 de câini fără stăpân, bagatelizând problema, deşi între timp au mai fost muşcaţi 5.000 de bucureşteni.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a realizat în urmă cu două săptămâni tratamente de prevenire a apariţiei capuşelor în parcuri, o a doua etapă de tratare a zonelor verzi urmând să aibă loc după îmbunătăţirea condiţiilor meteo, informa, miercuri, Primăria Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici