PDL şi PNL anunţă că vor cere în instanţă suspendarea numirii în CGMB a doi consilieri PSD

PDL şi PNL vor depune, vineri, acţiuni în instanţă prin care vor cere suspendarea hotărârilor CGMB de numire a doi consilieri ai PSD şi de schimbare a majorităţii în Comisia de validare, au anunţat, joi, democrat-liberalul Mihai Atănăsoaei şi liberalul Eugen Nicolăescu.

173 afișări
Imaginea articolului PDL şi PNL anunţă că vor cere în instanţă suspendarea numirii în CGMB a doi consilieri PSD

PDL şi PNL anunţă că vor cere în instanţă suspendarea numirii în CGMB a doi consilieri PSD (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al PDL Bucureşti, Mihai Atănăsoaei, şi preşedintele PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, au susţinut, joi, prima conferinţă de presă comună, în care au arătat că la şedinţa din 30 mai a CGMB "în mod abuziv au fost validaţi doi consilieri PSD, împotriva prevederilor legale".

De asemenea, Nicolăescu şi Atănăsoaei au spus că pentru validarea acestor doi consilieri PSD a fost modificată componenţa Comisiei de validare.

Eugen Nicolăescu a arătat că o comisie de validare se alege pe durata unui mandat şi că PSD a modificat în şedinţa CGMB componenţa acestei comisii pentru a putea valida cei doi consilieri.

Liberalul a precizat că "au fost săriţi consilieri de pe listă", printre care şi doi consilieri ai PNL, pentru a putea fi validaţi doi consilieri ai PSD, astfel încât PSD să aibă majoritate împreună cu PPDD în CGMB.

"Modificarea Comisiei de validare şi validarea celor doi consilieri PSD s-au făcut cu încălcări grave ale legii. Noi, PDL şi PNL, avem datoria morală să solicităm respectarea legii. Atenţionăm Prefectura să treacă la anularea celor două hotărâri ale CGMB", a mai spus Nicolăescu.

La rândul său, Mihai Atănăsoaei a precizat că PDL şi PNL au atacat la prefectură aceste hotărâri ale CGMB de modificare a majorităţii în Comisia de validare şi de numire a celor doi consilieri PSD, cerându-i prefectului Capitalei să atace în contencios şi să suspende aceste hotărâri.

"Am cerut şi majorităţii PSD de la Bucureşti să revoce această hotărâre a CGMB privind alegerea comisiei de validare pentru că în caz contrar noi vom face plângeri penale, iar mâine vom depune la instanţă împreună cu cei de la PNL acţiuni prin care cerem suspendarea acestor hotărâri, adică a hotărârii de numire a celor doi consilieri PSD şi a hotărârii de schimbare a majorităţii în comisia de validare. Suntem pregătiţi nu doar în instanţă să mergem, ci şi la Parchet, să depunem o plângere penală", a precizat Atănăsoaei.

Alexandrina Peter şi Alexandru Ştefan Mocioacă au fost validaţi în funcţia de consilier municipal din partea PSD, pe 30 mai, într-o şedinţă de îndată a CGMB în care reprezentanţii PDL şi PNL au reclamat ilegalităţi. Validarea mandatelor de membru al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru cei doi a generat discuţii aprinse în şedinţa de îndată organizată la zece minute după închiderea celei ordinare.

Cei doi noi consilieri PSD au fost validaţi după modificarea Comisiei de validare, care a stârnit discuţii cu privire la legalitatea demersului. Astfel, membrii grupului PDL din CGMB au arătat că modificarea componenţei Comisiei de validare contravine prevederilor art. 31 alin. 2 din Legea 215/2001, potrivit cărora această comisie este aleasă o singură dată pe întreaga durată a mandatelor.

Membrii grupului PDL au arătat că, fiind vorba despre o ilegalitate, se abţin de la vot motiv, astfel că ei nu au votat cele două proiecte de hotărâre.

"Este o infracţiune să modific Comisia de validare şi, pentru acest lucru, grupul PDL nu va participa la vot", a declarat, la prezidiu, consilierul general PDL Cristinel Diaconescu. La rândul lor, reprezentanţii PNL în CGMB au arătat că validarea celor doi noi consilieri din partea PSD contravine prevederilor unui articol din Legea 67/2004, conform căruia validarea consilierilor generali se face în ordinea în care aceştia au fost înscrişi pe listă. Următorul post de consilier general, au arătat aceştia, ar fi revenit PNL, membrii PSD arătând, în replică, faptul că, urmare a ruperii USL, fiecare partid are dreptul să-şi propună oamenii pe care îi are.

În timpul desfăşurării celor două şedinţe, pe holurile municipalităţii au fost văzuţi primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie şi cel al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, care nu au dorit să facă declaraţii despre motivului prezenţei lor. CGMB are 55 de locuri, în prezent fiind validate 54 de mandate. Singurul mandat nevalidat este cel al lui Horaţiu Ţica de la PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici