Pe piaţa din Buzău nu a ajuns carne contaminată cu dioxină

Carnea de porc din Irlanda contaminată cu dioxină nu a pătruns pe piaţa buzoiană deoarece societatea care a cumpărat o parte din cantitatea contaminată nu mai funcţionează la sediul social declarat în Buzău, având puncte de lucru în Capitală, potrivit conducerii Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău.

139 afișări
Imaginea articolului Pe piaţa din Buzău nu a ajuns carne contaminată cu dioxină

Pe piaţa din Buzău nu a ajuns carne contaminată cu dioxină (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Buzău, medicul Marian Milea, a declarat, miercuri, că lotul de 250 de kilograme de carne de porc provenind din Irlanda care apare ca fiind distribuit la Buzău a ajuns, de fapt, pe piaţa din Bucureşti.

"Societatea care este înregistrată la Buzău nu a derulat carnea, cele 250 de kilograme, prin judeţul Buzău. Deci, doar ca documentaţie, societatea e înregistrată în judeţul Buzău, a avut un punct de lucru la Parscov, dar a fost închis în 2004 pentru că au dat faliment. De fapt, societatea nu mai funcţionează la adresa declarată la Registrul Comerţului Buzău, ci în Bucureşti, la punctele de lucru deţinute acolo de societatea menţionată. Buzoienii nu trebuie să-şi facă griji pentru că această carne cu dioxină nu este pe teritoriul judeţului Buzău", a declarat directorul DSV Buzău.

O cantitate de peste 3,5 tone de carne de porc contaminată cu dioxină provenind din Irlanda a ajuns la un depozit din Capitală, fiind livrată ulterior către cinci firme din judeţele Ilfov, Buzău şi Olt, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor (ANSVSA), Csutak Nagy Laszlo.

Citeşte şi:

Carnea de porc din Irlanda, livrată la cinci firme din Ilfov, Buzău şi Olt

Carnea de porc cu dioxină afectează sănătatea doar dacă este consumată continuu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici