Pedepsele suporterilor care au bătut un jandarm în 2008 au fost majorate - VIDEO

Pedepsele suporterilor Universităţii Cluj care au bătut un jandarm înaintea unui meci disputat în mai 2008 au fost majorate, vineri, de Curtea de Apel Cluj, după ce instanţa a schimbat, în cazul a trei dintre ei, încadrarea faptelor din ultraj în tentativă de omor calificat.

64 afișări
Imaginea articolului Pedepsele suporterilor care au bătut un jandarm în 2008 au fost majorate - VIDEO

Pedepsele suporterilor care au bătut un jandarm în 2008 au fost majorate - VIDEO

Curtea de Apel Cluj a judecat, vineri, apelul la sentinţa din aprilie a Tribunalului Cluj în cazul celor patru tineri care au bătut un jandarm în 7 mai 2008, înainte de începerea meciului dintre "U" şi CFR Cluj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a cerut, la apelul judecat vineri, schimbarea încadrării faptelor, din ultraj în tentativă de omor calificat, iar instanţa a admis această cerere în cazul a trei dintre suporteri.

Tot în apel, inculpaţii au invocat circumstanţe atenuante, de care instanţa a ţinut cont, astfel încât nu a fost aplicată pedeapsa maximă, de şapte ani, pentru tentativă de omor calificat.

Astfel, potrivit unui comunicat al instanţei, Paul Adrian Stanciu a fost condamnat la şase ani de închisoare, cu executare, pentru tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, Tivadar Tolja - la cinci ani de închisoare cu privare de libertate, tot pentru tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, Florin Câmpan - la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supravegherea executării pedepsei, pe termen de încercare de cinci ani, pentru tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, iar Horaţiu Cătălina - la un an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe termen de încercare de trei ani, pentru ultraj contra bunelor moravuri.

În ceea ce îl priveşte pe jandarmul Gabriel Oşan, instanţa a admis apelul acestuia privind acordarea de daune materiale. Astfel, Stanciu şi Tolja trebuie să-i plătească şi 50.000 de lei daune morale jandarmului Gabriel Oşan, stabilite în aprilie de instanţă, precum şi 2.485 lei daune materiale.

Decizia Curţii de Apel Cluj poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

Jandarmul Gabriel Romulus Oşan a fost bătut, în 7 mai 2008, înainte de începerea meciului dintre "U" şi CFR, de patru suporteri ai Universităţii Cluj. Paul Adrian Stanciu (18 ani) a fost acuzat că l-a lovit cu o cărămidă, iar după ce a căzut alţi suporteri l-au lovit cu picioarele în cap.

Video arhivă Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici