Pele, simbolul fotbalului brazilian, îi cere lui Putin să oprească invazia „ticăloasă" din Ucraina

Legenda fotbalului brazilian Pele i-a adresat miercuri un apel public preşedintelui rus Vladimir Putin să pună capăt invaziei sale „ticăloase" şi „nejustificate" din Ucraina, cu câteva minute înainte ca naţionala ucraineană să joace într-un meci de calificare la Cupa Mondială.

815 afișări
Imaginea articolului Pele, simbolul fotbalului brazilian, îi cere lui Putin să oprească invazia „ticăloasă" din Ucraina

„Vreau să folosesc meciul de astăzi ca pe o oportunitate de a face o cerere: Opriţi această invazie. Nu există niciun argument care să justifice violenţa", a spus Pele într-o declaraţie publicată pe Instagram.

„Acest conflict este ticălos, nejustificabil şi nu aduce nimic altceva decât durere, frică, teroare şi angoasă".

Pele şi Putin s-au întâlnit ultima dată la Moscova în 2017, în timpul Cupei Confederaţiilor, un campionat desfăşurat înaintea Cupei Mondiale. Liderul rus l-a numit pe Pele drept unul dintre jucătorii săi favoriţi.

„Când ne-am întâlnit în trecut şi am schimbat zâmbete însoţite de o lungă strângere de mână, nu m-am gândit niciodată că într-o zi vom fi atât de divizaţi cum suntem astăzi", a scris Pele, care a fost ministru al sporturilor din Brazilia în anii 1990.

Ucraina a învins miercuri Scoţia cu 3-1 şi s-a apropiat la un meci de calificarea la Cupa Mondială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici