Pelerinaj de Florii: o mare procesiune are loc la Bucureşti

  • Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor organizează sâmbătă Pelerinajul de Florii.
  • În ultimii doi ani, evenimentul nu a avut loc din cauza pandemiei.
628 afișări
Imaginea articolului Pelerinaj de Florii: o mare procesiune are loc la Bucureşti

Pelerinaj de Florii: o mare procesiune are loc la Bucureşti

Pelerinajul a început la Mănăstirea Radu Vodă şi se desfăşoară pe traseul bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Şerban Vodă, strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina, strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei şi Catedrala Patriarhală.

La Mănăstirea Radu Vodă credincioşii au primit ramuri de salcie, iar la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou, procesiunea a fost întâmpinată de preoţii şi credincioşi. De asemenea, la biserica Sfânta Ecaterina, procesiunea a fost întâmpinată de preoţii profesori şi de studenţii de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din Bucureşti.

La final, la Catedrala Patriarhală, pelerinii vor fi întâmpinaţi de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinţi icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, va rosti rugăciunea de binecuvântare şi va adresa un cuvânt de învăţătură.

Evenimente asemănătoare au loc sâmbătă şi în alte oraşe ale ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici