Pensiile foştilor militari din Ministerul de Interne, SRI şi SIE vor fi majorate

Pensiile foştilor militari din structurile Ministerului Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Informaţii Externe, ieşiţi la pensie până la 1 aprilie 2001, vor fi recalculate şi majorate, prin încadrarea activităţii acestora la categoria condiţiilor de muncă deosebite.

437 afișări
Imaginea articolului Pensiile foştilor militari din Ministerul de Interne, SRI şi SIE vor fi majorate

Pensiile foştilor militari din structurile Ministerului de Interne, SRI şi SIE vor fi majorate

"Persoanele care aveau calitatea de pensionar militar ca urmare a activităţii în cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, SRI şi SIE la 1 aprilie 2001, data intrării în vigoare a Legii 164/2001 privind pensiile militare de stat, vor putea beneficia de recalcularea dreptului la pensie, ca urmare a încadrării activităţii în condiţii de muncă deosebite, speciale sau alte condiţii", se arată într-un comunicat al Guvernului, care a modificat, miercuri, prin hotărâre, HG 1294/2001 privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor cu condiţii deosebite, specifice pentru cadrele militare.

De recalcularea pensiilor vor beneficia şi cadrele militare din cadrul MIRA, SRI şi SIE care la acea dată erau în activitate, pentru perioada lucrată înainte de 1 aprilie 2001.

Guvernul percizează că de această modificare legislativă vor beneficia pensionari militari care au lucrat în cadrul MIRA, SRI şi SIE, a căror pensie va fi majorată ca urmare a creşterii vechimii în serviciu pentru timpul lucrat în condiţii deosebite sau speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici