Pensiile speciale, subiect etern nerezolvat în România. Reforma trebuie finalizată până pe 31 decembrie

Reforma pensiilor speciale trebuie finalizată până pe 31 decembrie, spune ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

863 afișări
Imaginea articolului Pensiile speciale, subiect etern nerezolvat în România. Reforma trebuie finalizată până pe 31 decembrie

Pensiile speciale, subiect etern în România. Reforma trebuie finalizată până pe 31 decembrie

„Au existat discuţii la nivelul Guvernului şi în coaliţie, pe această temă, s-a exprimat punctul de vedere cu privire la faptul că avem un jalon care are un conţinut care priveşte pensiile speciale, iar noi, în legislaţia naţională, avem pensiile ocupaţionale şi pensiile de serviciu”, a spus Marcel Boloş.

El a amintit că s-a constituit un grup de lucru în acest sens.

„Dialogul informal cu Comisia urmează să îl avem în această lună”, a adăugat Boloş.

În momentul în care sunt condiţii şi circumstanţe obiective de modificare a unui jalon, statul membru îşi prezintă aceste condiţii Comisiei Europene, iar Comisia decide dacă sunt justificate aceste circumstanţe pentru modificarea jalonului şi ia o decizie.

„Acum e foarte prematur de spus care va fi decizia. (...) În momentul de faţă nu s-a pus în discuţie acest jalon decât în spaţiul public, nu avea ce răspuns să ne ofere Comisia. Termenul pe care îl avem şi până când suntem obligaţi să avem un punct de vedere este 31 decembrie 2022”, mai spune Boloş.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene afirmă că trebuie primită o poziţie, ”fie că este albă sau e neagră”.

„Jalonul trebuie limpezit într-un a nume fel sau altul, ori renunţăm la inechităţi ori se elimină plafonul de 9,4%. El nu poate fi pus în aplicare pentru că se contrazic informaţiile în cadrul jalonului”, a arătat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici