Pensiile speciale vor fi recalculate

Pensiile speciale vor fi recalculate prin noua lege a pensiilor, pe baza contribuţiei persoanelor beneficiare la sistemul public de pensii, a declarat, marţi, la Guvern, consilierul pe probleme sociale al premierului, Mihai Şeitan.

39 afișări
Imaginea articolului Pensiile speciale vor fi recalculate

Pensiile speciale vor fi recalculate (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

El a arătat că procedura a fost deja discutată în Guvern, iar recalcularea va viza aproximativ 200.000 persoane care beneficiază în prezent de legi speciale.

"În momentul în care intră legea nouă, eu spun: «Banii pe care îi aveţi acum nu mă interesează, vă recalculez pensia ca şi cum aţi ieşi acum şi voi, ţinând cont de ce salarii aţi avut» şi le dau cât iese. Dacă au avut 80 de milioane (lei vechi-n.r.) şi le iese 30, o să ia 30. Le recalculăm ca şi când ar fi în sistemul public", a spus Şeitan.

Consilierul a apreciat astfel că pensiile speciale ar putea fi reduse, prin recalculare, la o treime din valoarea actuală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici