Pensionarii vor plăti integral transportul rutier

Pensionarii şi veteranii vor plăti din nou, începând de luni, costul integral al călătoriilor cu transportul rutier, decizia fiind reluată de operatori deoarece Ministerul Transporturilor nu a făcut făcut plăţi în noiembrie din totalul deconturilor de peste 100 de milioane de lei, contrar promisiunilor.

79 afișări
Imaginea articolului Pensionarii vor plăti integral transportul rutier

Pensionarii vor plăti integral transportul rutier (Imagine: Mediafax Foto)

Măsura a mai fost aplicată de transportatori şi în perioada 15 octombrie - 1 noiembrie. Promisiunile neonorate ale Ministerului Transporturilor au determinat revenirea la această măsură, a anunţat, vineri, Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

"Contrar acestor promisiuni (...), operatorii de transport persoane în trafic judeţean şi interjudeţean nu au mai primit nici un leu de la începutul lunii noiembrie şi până în prezent. Datoria statului faţă de aceştia, aferentă deconturilor pentru categoriile defavorizate, se ridică la nivel naţional la peste 100 de milioane lei", se arată într-un comunicat al FORT.

Federaţia precizează că a început din luna iunie discuţiile cu Ministerul Transporturilor şi cel al Finanţelor, solicitând inclusiv compensarea acestor datorii într-o formulă "care în mod cert avantaja bugetul de stat şi elimina în parte şi presiunea suportată de transportatori", însă nici această variantă nu a primit răspuns.

Transportatorii susţin că nu mai au bani pentru plata carburantului, anvelopelor sau a ratelor la leasing.

Membrii FORT au anunţat la 3 noiembrie că acceptă din nou, în intervalul 3-18 noiembrie, tichetele gratuite şi reduse ale pensionarilor şi veteranilor pentru cursele judeţene şi interjudeţene, pentru că Ministerul Transporturilor a plătit o parte din datorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici