Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara. Directoarea DGASPC Hunedoara, suspectată de fapte de corupţie, a fost ridicată şi dusă la audieri

Procurorii DNA au făut percheziţii, marţi dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara şi la alte şase adrese din judeţ, într-un dosar care ar viza fraude privind organizarea concursului pentru postul de director al unei instituţii din subordinea CJ, afirmă surse judiciare. Directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, Monica Georgescu, vizată în dosarul de corupţie, a fost ridicată de procurori şi dusă la DNA Alba pentru audieri.

1684 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara. Directoarea DGASPC Hunedoara, suspectată de fapte de corupţie, a fost ridicată şi dusă la audieri

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

UPDATE 11:25 - Directoarea DGASPC Hunedoara, suspectată de fapte de corupţie, ridicată şi dusă la audieri

Directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, Monica Georgescu, vizată în dosarul de corupţie în care procurorii DNA au descins, marţi dimineaţă, la sediul CJ, a fost ridicată de procurori şi dusă la DNA  Alba pentru audieri.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC, Ionela Lazăr, a declarat că procurorii DNA au sigilat, la prima oră, biroul directorului general, până la sosirea acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Ulterior, procurorii au avut o discuţie cu directoarea DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, care apoi a plecat cu reprezentanţii DNA”, a mai spus purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara.

Întrebată dacă percheziţiile au fost făcute într-un dosar privind organizarea funcţiei de director general al DGASPC, Ionela Lazăr a spus că acel concurs a fost organizat la Bucureşti şi că nu are cunoştinţă despre motivul percheziţiilor.

Potrivit unor surse judiciare, Monica Georgescu este vizată în acest dosar, în care anchetatorii suspectează fraude privind organizarea concursului în urma căruia aceasta a câştigat postul de director al DGASPC, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Monica Georgescu a exercitat, cu caracter temporar, funcţia de director general al DGASPC Hunedoara din 1 ianuarie 2014. În 17 iulie 2014, a fost organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcţii, concurs câştigat de Monica Georgescu.

În acest dosar, procurorii DNA fac percheziţii şi la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, fiind sigilate mai multe birouri. Unul dintre birourile sigilate, unde au loc percheziţii, este cel al secretarului general al Consiliului Judeţean, Dan Daniel. De asemenea, sunt percheziţionate şi biroul Juridic şi cel al Corpului de Control.

Vicepreşedintele CJ Hunedoara, Dorin Gligor, care este preşedinte interimar al instituţiei, a confirmat că procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Judeţean, afirmând că au fost sigilate mai multe birouri, iar personalul nu a fost lăsat să intre acolo.

Surse judiciare declarau corespondentului MEDIAFAX că anchetatorii suspectează comiterea unor fapte de corupţie la organizarea concursului pentru postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, instituţie aflată în subordinea CJ.

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza, într-un comunicat de presă transmis marţi dimineaţă, că procurorii de la Serviciul Teritorial Alba al DNA fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2014. În acest dosar au loc percheziţii la şapte adrese din judeţul Hunedoara, din care două sunt sediile unor instituţii publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice, mai menţiona DNA.

Dorin Gligor conduce interimar Consiliul Judeţean Hunedoara după ce fostului preşedinte al instituţiei, Mircea Moloţ, i-a încetat mandatul în condiţiile în care instanţa supremă a decis că se afla în incompatibilitate.

Mircea Moloţ a fost reţinut de procurorii DNA în decembrie 2014, iar în prezent este în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie. În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi vicepreşedintele CJ Hunedoara Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi alţi doi oameni de afaceri, Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici