Percheziţii DNA la un centru de examen din Sighetu Marmaţiei

Procurorii DNA Cluj au făcut percheziţii la Grupul Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii Sighetu Marmaţiei, existând informaţii că preşedintele, vicepreşedintele şi un membru al comisiei de examen, precum şi secretara şcolii ar fi primit peste 100.000 de lei de la candidaţii la bacalaureat.

13 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DNA la un centru de examen din Sighetu Marmaţiei

Percheziţii DNA la un centru de examen din Sighetu Marmaţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unor surse oficiale, procurorii DNA Cluj au făcut percheziţii, sâmbătă la prânz, atât la Grupul Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, cât şi la locuinţele celor patru. Aceştia se aflau în atenţia anchetatorilor de mai mult timp, în baza unor informaţii că ar fi luat bani de la candidaţii la bacalaureat, au precizat sursele citate.

Contactată telefonic de MEDIAFAX, Mihaela Suciu, consilierul personal al ministrului Educaţiei, a declarat că Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului (MECT) sprijină toate activităţile instituţiilor abilitate, pentru a-i găsi pe cei posibil vinovaţi atunci când este încălcată legea.

Aceasta a precizat că MECT salută profesionalismul instituţiilor de anchetă în cazul unor eventuale fraude la examenul de bacalaureat şi aşteaptă rezultatul acestora.

"Acesta este unul dintre cazuri. Tot ce vă pot spune în acest moment este că va urma", a mai spus Mihaela Suciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici