Percheziţii în Argeş, într-un dosar ce vizează tăieri ilegale de arbori. Prejudiciul estimat este de 4 milioane euro

Procurorii din Argeş fac, marţi, şase percheziţii la sedii de firme şi locuinţe, într-un dosar ce vizează infracţiuni de tăieri ilegale de arbori, evaziune fiscală şi abuz în serviciu, cu un prejudiciu estimat la 4 milioane de euro, printre suspecţi numărându-se şi angajaţi ai unor ocoale silvice.

786 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Argeş, într-un dosar ce vizează tăieri ilegale de arbori. Prejudiciul estimat este de 4 milioane euro

Percheziţii în Argeş, într-un dosar ce vizează tăieri ilegale de arbori. Prejudiciul estimat este de 4 milioane euro (Imagine: Liviu Maftei/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, poliţiştii, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Argeş, fac, marţi dimineaţă, şase percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din judeţ, într-un dosar de infracţiuni în domeniul silvic.

Conform sursei citate, în acest dosar se fac cercetări pentru infracţiuni de evaziune fiscală, tăiere ilegală de arbori, spălare de bani, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată, fiind suspectate 29 de persoane. Printre acestea se numără şi angajaţi ai unor ocoale silvice de stat şi private.

Anchetatorii au date conform cărora , în perioada 2008-2012, unii dintre suspecţi ar fi tăiat ilegal aproximativ 30.000 de metri cubi de material lemnos, cu ajutorul unor angajaţi de la ocoale silvice private şi de stat, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat şi comercializat importante cantităţi de material lemnos, fără a înregistra în contabilitate aceste operaţiuni.

Totodată, pentru a disimula provenienţa banilor obţinuţi ilegal, suspecţii ar fi introdus sumele de bani într-un circuit financiar, prin achiziţia de bunuri imobile şi mobile.

În acest dosar anchetatorii au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat de aproximativ patru milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici