Percheziţii în Bucureşti şi 10 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul depăşeşte 2 milioane de lei

Poliţiştii din Argeş fac, miercuri dimineaţă, 36 de percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din zece judeţe şi municipul Bucureşti într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul depăşeşte 2 milioane de lei.

841 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi 10 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul depăşeşte 2 milioane de lei

Percheziţii în Bucureşti şi 10 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul depăşeşte 2 milioane de lei

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR şi sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, fac 36 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale din judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi din municipul Bucureşti.

Percheziţiile au loc în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul construcţiilor.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2012 - 2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de mărfuri de la furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de peste 2.175.000 de lei.

Zece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş pentru audieri.

La acţiune participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice din judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi din municipul Bucureşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici