Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe, într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 2,2 mil. lei

Poliţiştii fac, luni dimineaţă, 12 percheziţii în municipiul Bucureşti şi în trei judeţe la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.200.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

342 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe, într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 2,2 mil. lei

Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe, într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 2,2 mil. lei

Cele 12 percheziţii au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Argeş şi Cluj, la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale.

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi realizat venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale, prejudiciind în acest fel bugetul.

Banii proveniţi din infracţiunea de evaziune fiscală ar fi fost transferaţi în contul unei persoane fizice, sub formă de preţ al unui antecontract de vânzare – cumpărare a unor terenuri agricole (ulterior a fost reziliat) şi însuşiţi de una dintre persoanele bănuite.

Astfel, cei în cauză, în perioada 2010-2011, în calitate de administratori de fapt la patru societăţi comerciale, ar fi încasat venituri de 6.546.600 de lei, în baza unor facturi fiscale, declarând nereal achiziţii la organele fiscale, pentru a se înregistra cu T.V.A. deductibil.

Expertiza contabilă a stabilit un prejudiciu de peste 2,2 milioane de lei.

La activităţi participă şi poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş şi Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici