Percheziţii în Bucureşti şi mai multe judeţe: Este vizată o grupare care înşela firme de asigurări

Poliţiştii fac miercuri 14 percheziţii în Capitală şi în mai multe judeţe din ţară, la locuinţele a 18 persoane suspectate că luau maşini în leasing, pe care apoi le vindeau în ţări din Orientul Mijlociu şi le declarau furate pentru a încasa asigurările.

899 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi mai multe judeţe: Este vizată o grupare care înşela firme de asigurări

Percheziţii în Bucureşti şi mai multe judeţe: Este vizată o grupare care înşela firme de asigurări (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto9

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat pentru MEDIAFAX că poliţiştii Serviciului Furturi Auto fac 14 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Teleorman, fiind vizată o grupare infracţională care a înşelat societăţi de asigurări.

Sarca a precizat că membrii reţelei luau maşini în leasing de la societăţi din ţară, pe care apoi le vindeau în ţări din Orientul Mijlociu, iar ulterior le declarau furate pentru a încasa asigurările. Prejudiciul estimat se ridică la sute de mii de euro.

Poliţiştii caută 18 persoane suspectate în acest caz, pe numele cărora au fost emise mandate de aducere. Suspecţii vor fi duşi la audieri la Serviciul Furturi Auto din Poliţia Capitalei.

Acţiunea este efectuată de poliţiştii de la Serviciul Furturi Auto, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Potrivit unor surse judiciare, printre suspecţii în acest caz este şi managerul unei companii de telefonie mobilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici